vineri, 22 octombrie 2010
Saramura de pui
Reteta urmatoare este simpla si gustoasa, cu ingrediente putine si cu rezultat delicios. Cred ca ati observat ca tare-mi plac retetele de acest fel :) Sa lasam povestile si sa trecem la treaba ca altfel avem de furca cu mesenii flamanzi si pofticiosi :)
Ingrediente:
- pulpe de pui
- condimente pentru carne de pui(boia dulce, coriandru macinat, piper macinat, etc.)
- trei rosii taiate cubulete
- 1-2 ardei verzi iuti
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- 4 -5 catei de usturoi
- o lingura ulei de masline
- aproximativ 100ml apa fierbinte
- sare si piper
Inainte de orice, spalam bine pulpele si le curatam de resturile de pene. Daca doriti, le puteti dezosa, degresa si dezpielita. Le condimentam pe toate partile si le lasam cel putin o jumatate de ora la rece, pentru a-si trage sufletul.
Incingem gratarul (cine are gratar adevarat, bravo lui, cine nu are sa nu dispere, pentru ca merge foarte bine si pe gratarul de aragaz).
Pe gratarul incins asezam pulpele contimentate si le lasam pana sunt patrunse bine, avand grija sa le intoarcem pe toate partile. Cand sunt gata, le asezam intr-un bol incapator si le acoperim cu un capac.
Separat tocam marunt usturoiul, patrunjelul si ardeii iuti (dupa ce se curata de seminte). Toate ingredientele acestea le amestecam cu 1 lingura de ulei de masline si le presaram printre pulpele de pui gata preparate din bol.
Peste ele turnam apa clocotita in care am dizolvat sarea si eventual am adaugat piperul macinat.
Acoperim iar bolul cu capac si lasam la cald pentru 10 minute. Saramura o servim calda, cu mamaliguta galbena si fierbinte, ca doar nu s-a pomenit pe lumea asta saramura fara mamaliga :)
Pofta buna!
** Daca folositi la acest preparat pulpe dezpielitate si nu mancati cu mamaliguta, reteta poate fi folosita fara grija in regimul Montignac si in dieta Dukan :)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...