sâmbătă, 18 septembrie 2010
Melcisori cu telemea si ceapa verde
Urmatoarea reteta este atat de usor de facut, incat este imposibil sa nu va iasa din prima incercare :) Poate fi o salvare cand aveti oaspeti neasteptati, poate fi un aperitiv interesant la o petrecere sau poate fi o gustarica binevenita cand simti nevoia de ceva bun :)
Ingrediente:
- un ou
- un pachet aluat congelat pentru foietaj
- 500g telemea putin sarata(puteti face chiar un amestec din resturi de branzeturi ce le aveti prin frigider)
- o legatura ceapa verde
Lasati aluatul la decongelat la temperatura camerei.
Incingeti cuptorul.
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Bateti bine oul cu o fuculita, ceapa o taiati marunt, iar telemeaua o faramitati bine intr-un castronel. Amestecati telemeaua cu ceapa verde.
Intindeti foaia de aluat, ungeti-o cu ou batut si intindeti telemeaua cu ceapa verde pe toata suprafata foii.
Rulati foaia strans si taiati rondele groase de doua degete. Rondelele le asezati in tava, lasand loc intre ele pentru ca se infoaie la copt, si le ungeti deasupra cu ou batut.
Introduceti tava la cuptor, la foc mediu spre mare, pe raftul de sus, pana ce rondelele capata o frumoasa culoare aurie. Sunt delicioase!
Eu le-am servit fierbinti, alaturi de o cana cu iaurt rece. Fenomenale!
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...