vineri, 25 iunie 2010
Parjoale cu crusta de susan sau mac
O alternativa la parjoalele obisnuite va propun astazi. Precizez ca, in loc sa le prajiti in ulei incins, le puteti baga la cuptor 25-30 minute.
Din ingredientele de mai jos, mie mi-au iesit 50 de parjoale mari cat o nuca mijlocie (halal descriere :) ), deci daca vreti mai putine bucati, va sfatuiesc sa injumatatiti canditatile.
- 1 kg carne tocata
- 3 cartofi
- o ceapa mare
- 1/2 capatana mare de usturoi
- 2 oua
- sare, piper macinat proaspat
- boia dulce, cimbru uscat
Ceapa se taie marunt, usturoiul se curata de coaja si se piseaza,iar cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun toate peste carne, se adauga sarea, piperul, cimbru, ouale, boia dulce si se amesteca bine.
Cu mainile umede formam bile din compozitia formata, le tavalim prin susan sau prin mac si le prajim in ulei incins .
Cand sunt gata, le scoatem pe servetele de hartie pentru a-si lasa surplusul de ulei. Sunt bune atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Cum sa treaca primavara fara sa fac socata? Asa ceva este inadmisibil! Nu ma pot lauda ca am cunoscut bautura asta racoritoare in copilarie...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Anul acesta este prima data cand fac dulceata de trandafiri, desi nu a existat an pana acum sa nu-mi fi dorit sa fac. O vecina a mamei ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Aceasta metoda de conservare a frunzelor de vita de vie o stiu de cand eram copil. Asa puneau parintii mei frunza de vita de vie la pastrar...
-
Aceasta prajitura cu rabarbar si budinca de vanilie este delicioasa si foarte usor de facut ♥♥♥ Blatul este usor crocant la suprafata, ...