miercuri, 3 martie 2010
Fasole pastai a la Cristina
Reteta prezentata azi face parte din ciclul " mai simplu nu se poate" :).
Ingrediente:
- 500g fasole pastai din aceea subtirica, verde sau galbena
- 3 catei usturoi
- 3 linguri smantana fermentata
- sare si piper macinat, dupa gust
Am facut aceasta reteta cu pastai proaspete, cu pastai congelate si cu pastai conservate in apa. A iesit de fiecare data foarte buna.
In cazul in care folosim pastai congelate sau proaspete, inainte de a le transforma in acest preparat delicios, este necesar sa le fierbem la aburi pana se inmoaie. Numai dupa aceasta operatiune pastaile se pot folosi la aceasta reteta.
In cazul in care folositi pastai din conserva, operatiunea de fierbere pe aburi nu mai este necesara.
Pastaile se taie in bucatele mici si se pun intr-un castron incapator.
Usturoiul il curatam de coaja si il pisam fin. Il adaugam apoi peste fasole.
Peste toate acestea turnam si smantana. Amestecam bine si potrivim de sare si piper.
Poate fi servita intinsa pe paine sau ca aperitiv langa mezeluri, cascaval si legume.
Este delicioasa!
Atentie! Creeaza dependenta :) Daca gusti o data, vei fi tentat sa mananci pana se termina toata :)
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...