vineri, 13 noiembrie 2009
Mic dejun cu norisor
Intr-o zi am vizitat blogul Inn Cuisine unde am gasit o idee fabuloasa de mic dejun. Arata de milioane si familia ta sigur il va aprecia. Reteta si ingredientele originale le gasiti aici:
http://inncuisine.com/elegant-entrees-for-breakfast-brunch/grand-re-opening-kitchen-tested-recipe-eggs-in-a-cloud/. Eu am adoptat doar prezentarea, pentru ca am experimentat cu alte ingrediente.
Pentru trei portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- doua mere potrivit de mari, taiate rondele
- 15 feliute de salam uscat
- 9 feliute de cascaval
- un ardei gras verde taiat rondele
- doua rosii potrivit de mari taiate rondele
- trei oua
- un praf de sare
Incingem cuptorul.
In tava captusita cu hartie de copt incepem montarea bazei norisorului. Prima data felii de mar, deasupra lor punem trei feliute de cascaval peste care asezam cu grija trei felii de ardei gras, o felie de rosie, 5 feliute de salam uscat, iar o feliuta de rosie.
Separam albusurile de galbenusuri cu grija pentru a nu sparge galbenusurile. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Din aceasta bezea, cu ajutorul unei linguri asezam pe fiecare turnulet un norisor pufos. In mijlocul fiecarui norisor facem o adancitura (tot cu ajutorul lingurei) in care turnam usor cate un galbenus.
Introducem apoi tava la cuptor, la foc moderat, pe raftul de sus. Lasam pana ce norisorul se bronzeaza frumos (aproximativ 15min).
Se face foarte usor si este foarte gustos si aspectuos.
Ingredientele folosite fac inutila adaugarea de alte condimente, insa dati drumul imaginatiei si faceti ceva pe gustul vostru.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...