vineri, 20 martie 2009
Pachetele cu legume
Va propun o alta reteta simpla si cu un rezultat gustos si spectaculos.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de ( ies 20 bucati):
1. un pachet foi de placinta, din comert
2. doua pungi diferite de legume congelate (eu am folosit un amestec pentru supa si un amestec mexican)
3. o ceapa mare
4. ulei pentru prajit
5. sare si piper proaspat macinat
Lasam pachetul de foi sa se decongeleze la temperatura camerei.
Legumele congelate se pun la calit in putin ulei incins. Cand sunt gata, se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama. Foile de placinta se intind incet, pentru a evita ruperea lor, si se taie in jumatate, pe latime. Punem cate o lingura de legume calite intr-o parte a jumatatii de foaie si impaturim in asa fel incat sa nu pierdem compozitia.
Un sfat prietenesc: legumele sa fie reci cand le folositi, pentru ca daca sunt fierbinti sau au prea multa zeama, inmoaie foile si se rup repede.
Rulourile astfel obtinute, le prajim in ulei incins. Atentie! Se prajesc foarte repede. Nu sunt necesare decat cateva secunde pentru fiecare parte. Daca le lasati mai mult, se ard.
Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Ies niste minunatii crocante si delicioase.
Modul de lucru in imagini:
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...