vineri, 26 septembrie 2008
Saganaki cu creveti
Reteta asta o am de la o buna prietena, Diana.
Este luata de AICI.
Multumesc Diana! Este foarte buna!
Ingrediente: (este de preferat sa faceti atat cat mancati la o masa, deci canditatea ingredientelor va diferi de la un caz la altul)
- creveti decorticati (proaspeti sau congelati)
- ceapa - taiata mai mare un pic
- ardei iute
- rosii proaspete decojite si taiate cubulete
- branza Feta (originala) sau telemea- in nici un caz nu folositi feta aceea untoasa din magazine
- ulei de masline
- patrunjel proaspat
Condimente nu am folosit, insa iese exact asa cum trebuie.
Incingem uleiul si calim un pic crevetii. Adaugam ceapa , mai calim un pic, apoi adaugam apa clocotita cat sa acopere tot. Lasam sa fiarba pana scade un pic apa si crevetii sunt patrunsi. Adaugam rosiile taiate cubulete si ardeiul iute taiat subtire. Nu faceti greseala sa puneti multa apa, pentru ca si rosiile isi vor lasa zeama. Mai fierbem un pic, apoi bagam la cuptor pana este gata. Aproape de final adugam telemeaua si mai dam un picut la cuptor. La servire se presara patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Scrumbia este de departe cel mai bun peste mancat de mine vreodata. Ori de cate ori fac rost de scrumbie, imi place s-o pregatesc in doua f...