duminică, 29 iunie 2014

Prajitura pufoasa cu capsune


Am primit de la mama mea cateva capsunele, mititele si acrisoare, abia coapte in gradinuta. N-or fi fost ele prea aratoase, dar in prajitura asta au facut impresie buna, fiind laudate de toti mesenii.

Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - din consolidare sau, pentru cei care urmeaza noua scara nutritionala, din ziua a treia. Daca inlocuiti capsunele cu rabarbar, dovleac sau flori de salcam, prajitura poate fi consumata in faza de croaziera - zile PL, iar daca nu adaugati nimic si consumati blatul simplu, prajitura este conforma si pentru zilele PP.

Ingrediente:
- 5 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz
- 2 limguri tarate fine de grau
- 4 linguri indulcitor pudra
- 3 linguri lapte rece 1,5% grasime
- 1 lingura esenta capsune
- cateva capsunele taiate cubulete mici

Am separat in doua castroane albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare, iar galbenusurile le-am mixat 2 minute cu taratele de ovaz, taratele de grau, indulcitorul pudra, laptele si esenta.


Am amestecat usor cele doua compozitii.


Amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm), pusa intr-o tava metalica in care am turnat o cana cu apa.
Deasupra blatului am asezat cubuletele de capsune.


Tavile le-am bagat in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru 45 minute.


Blatul a iesit destul de inalt si foarte foarte pufos ♥♥♥





A fost foarte buna si nu va rog sa ma credeti pe cuvant, ci va provoc sa incercati si voi si abia apoi sa-mi dati sau nu dreptate.
Sa ne fie de bine!!!