joi, 15 ianuarie 2015

Paine cu spanac - dukan style


Dupa biscuitei verzi si fragezi cu unt, azi defilez cu paine verde.
Painica asta, verde inchis si cu miezul umed, este atat de buna si satioasa! ♥♥♥ Noi am servit-o la micul dejun, unsa cu crema de branza degresata, tapetata cu felii de ou fiert si presarata cu mult piper negru macinat ♥♥♥

Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 6 oua
- 500g spanac congelat
- 4 linguri tarate ovaz
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 2 lingurite rase faina de konjac
- 1 ceapa mica
- sare (eu am folosit sare de Himalaya)
- piper negru macinat
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingura ulei de masline


Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei de masline, presarata cu putina sare de Himalaya si piper negru macinat. Cand a devenit sticloasa am adaugat spanacul congelat. Dupa ce spanacul s-a desfacut si a dat un clocot scurt, am oprit focul si am adaugat praful de usturoi. Compozitia am transformat-o in pasta fina cu ajutorul pasatorului electric.
Pasta de spanac am amestecat-o cu galbenusurile, albusurile le-am batut spuma tare, iar laptele praf 0.1% grasime, taratele de ovaz si faina de konjac le-am amestecat intr-un castronel.


Amestecul uscat l-am amestecat bine cu pasta de spanac. In compozitia obtinuta am incorporat cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel, spuma de albusuri.


Amestecul obtinut l-am impartit in trei forme din silicon pentru chec (20 X 8 cm). Am asezat tavile intr-o tava mare, metalica si am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru o ora.



Painea nu creste foarte tare si miezul este umed. Eu am lasat painea sa se raceasca bine, apoi am taiat-o in doua foi pe lung si apoi fiecare foaie in jumatate. Am obtinut astfel 4 felii mari.


Feliile le-am uscat putin intr-o tava anti-aderenta, cat sa prinda o pojghita subtire la suprafata. Le-am uns cu crema de branza 0.2% grasime, am asezat felii de ou fiert tare si am presarat deasupra mult piper negru macinat.


Ne-a placut foarte mult, chiar si junioarei ♥♥♥


Iata cum arata in sectiune:


Sa ne fie de bine!