joi, 7 august 2014

Friptura casei



Modul acesta de a pregati friptura de porc il stiu de cand eram copila. La noi acasa asa se facea friptura si tare mult ne mai placea ♥♥♥  Intr-o zi mi-am dat seama ca a trecut foarte multa vreme de cand nu am facut reteta asta, asa ca am scotocit in congelator dupa ceva carne si m-am pus pe treaba. 
Friptura a iesit atat de buna, exact asa cum mi-o aminteam! ♥♥♥ Familiei mele i-a placut atat de mult, incat mi-au cerut tot friptura cand i-am intrebat ce vor de mancare a doua zi. Prin urmare, am facut friptura de doua ori in decurs de doar trei zile :D



Ingrediente:
- carne slaba de porc (pulpa degresata, muschi)
- 3 foi de dafin
- boabe de piper
- pasta de tomate sau sos de rosii
- 6-7 catei usturoi
- sare si piper negru macinat
- o ceapa mare - optional (eu am pus ceapa la prima friptura, dar la a doua am uitat; gustul nu a avut de suferit)

Carnea decongelata si spalata bine am pus-o la fiert la foc mic, in apa rece in care am adaugat o lingurita de sare. Nu trebuie pusa multa apa, ci doar cat sa acopere carnea de doua degete.


Am adunat spuma de cate ori s-a format, iar dupa ce nu s-a mai format spuma, am adaugat in apa foile de dafin si o lingura de boabe de piper negru.


Am lasat carnea sa fiarba la foc mic pana cand a fost bine fiarta si furculita intra usor in ea.
Am scos carnea din apa si am taiat-o felii groase cat un deget. Am asezat feliile de carne intr-o tava cu peretii inalti si le-am presarat cu putina sare si piper macinat.


Printre feliile de carne am presarat usturoiul maruntit si ceapa tocata marunt, am turnat din apa in care a fiert carnea cat sa acopere pe jumatate feliile de carne si am turnat si pasta de tomate.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute.


Carnea pregatita in acest fel este foarte frageda si buna, iar sosul este delicios ♥♥♥


Prima data noi am servit friptura cu garnitura de "orez"din conopida, iar a doua oara am servit-o simpla, cu salata de varza proaspata.
Sa ne fie de bine!

P.S. Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.