vineri, 28 decembrie 2012

Placintele cu dulma


Aceste placintele le-am facut intr-o seara, cand am observat ca pe masa din bucatarie ma astepta cuminte o felie dolofana si portocalie de dovleac placintar. Si pentru ca se anuntau ceva musafiri, am hotarat ca placintelele cu dulma sunt potrivite pentru a-i rasfata cu ceva dulce si bun.

Ingrediente:
- o felie de dovleac, de aproximativ 1kg
- un pachet foi subtiri de placinta (decongelat in prealabil)
- 150g unt
- 200g zahar
- 2 lingurite scortisoara pudra
- 1 ou
- 3 linguri lapte

Dovleacul mi l-a razuit sotul meu pe razatoarea cu ochiuri mari. L-am amestecat cu zaharul, untul si cu scortisoara si l-am calit cateva minute pe foc mic. Daca credeti ca mai este nevoie de zahar, nu ezitati sa mai adaugati!
 

Dupa ce dovleacul s-a inmuiat bine, am oprit focul si am lasat compozitia sa se racoreasca.
Foile de placinta le-am taiat in 4: o data pe lung si o data pe lat. Pe fiecare dreptunghi am pus cate o lingura de dulma calita si am impachetat placintelele:




Placintelele astfel formate le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt si le-am uns, cu ajutorul unei pensule, cu ou batut cu lapte.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc moderat pentru aproximativ 30 minute. Cand placintelele au capatat culoare aurie, am scos tava din cuptor.


Le-am pudrat cu zahar pudra si le-am servit imediat.







Sa ne fie de bine!