miercuri, 27 noiembrie 2019

Tocana de iepure cu pastai late


   Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte, deoarece contine un ingredient mai putin folosit la astfel de feluri de mancare: pastai galbene late de fasole.


Ingrediente:
- 1 iepure - taiat in bucati potrivite
- 2 linguri untura
- 3 - 4 linguri faina - pentru carne
- 1 lingura faina - pentru sos
- 2 cepe galbene mari - taiate solzisori
- 1 kg pastai galbene late de fasole - taiate marunt
- 500 ml suc de rosii
- sare
- piper negru macinat
- praf de usturoi

  Intr-o cratita inalta si antiaderenta (o cratita din aluminiu am folosit eu) am prajit usor, in untura, bucatile de iepure tavalite in prealabil prin faina. Cand au prins culoare frumoasa, le-am scos intr-un castron si le-am pastrat acoperite pana le-a venit iar randul sa fie reintroduse in cratita.


   In grasimea ramasa in cratita am calit ceapa taiata solzisori, iar cand ceapa a devenit sticloasa am adaugat in cratita fasolea lata, taiata marunt din timp. Sare, piper macinat si praf de usturoi - astea le-am adaugat peste legume si am lasat totul sa se imprieteneasca vreo 10 minute la foc mediu spre mic.


   Pentru ca am vrut un sos mai grosut, am adaugat in cratita o lingura de faina, iar dupa un minut am turnat sucul de rosii.


   A fost randul carnii prajite sa fie adaugata in cratita, iar peste toate am turnat apa cat sa acopere bine totul.

 
   Am aprins cuptorul la 180 grade, caldura sus si jos, si l-am lasat sa se infierbante pana cand mancarica a inceput sa fiarba, apoi am bagat cratita in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru o ora.
   La cuptor sosul s-a ingrosat usor, carnea s-a fiert perfect, mancarea nu s-a prins de fundul cratitei, nu a trebuit supravegheata si nici amestecata in mod constant 😉

 
   Am servit tocanita familiei imediat dupa ce a fost gata si le-a placut foarte mult ♥♥♥ Niciunul nu si-a dat seama ca am folosit pastai late de fasole, pana nu le-am zis eu 😄
   Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana