joi, 26 septembrie 2019

Iepure cu cartofi la cuptor


   Mancarea asta a fost perfecta pentru o duminica ploiasa ♥ Iepure cu cartofi la cuptor, cu niste muraturi asortate sau o salata bogata langa ♥ O reteta usor de preparat, chiar daca pare fitoasa.

Ingrediente:
- 1 iepure taiat in bucati potrivite
- 2 cepe mari
- 2 catei mari de usturoi
- 1 lingurita mix de ierburi (oregano, rozmarin, maghiran, cimbru)
- 400 ml vin alb demisec
- 1 kg cartofi mici
- sare si piper negru macinat
- ulei pentru prajit carnea
- patrunjel verde

   Prima data am prajit in cateva linguri de ulei bucatile de iepure, cateva minute pe fiecare parte, cat sa prinda culoare frumoasa. Carnea prajita am scos-o intr-un castron cu capac si am pastrat-o calda.
   Am aprins cuptorul la 180 grade, caldura sus si jos, si l-am lasat sa se incinga.
   Cartofiorii i-am curatat de coaja si i-am spalat bine. Eu am preferat sa folosesc cartofi mici pentru ca am vrut sa-i las intregi in tava (pentru impresie artistica), dar se pot folosi si cartofi mari, in acest caz fiind indicat sa fie taiati in cuburi mari sau felii groase.
   Ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si cu ele am acoperit fundul unei tavi cu pereti inalti. Peste ceapa si usturoi am asezat bucatile de iepure prajit.


   Printre bucatile de carne am asezat si cartofiorii intregi si deasupra lor am turnat vinul alb demisec.
   La urma am presarat totul cu ierburi aromate, sare si piper macinat.
   Am bagat tava in cuptorul fierbinte, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute.


   Dupa acele 40 minute, am scos tava din cuptor, am intors pe partea cealata carnea si cartofii, apoi am bagat iar tava in cuptor, tot pe raftul din mijloc, pentru inca 30 minute.
   Inainte sa servesc mancarea, am presarat friptura cu patrunjel verde taiat marunt. Mirosea minunat ♥♥♥


   Chiar daca mancarea asta, iepure cu cartofi la cuptor, arata foarte bine si s-a mancat toata, pana la ultima imbucatura, data viitoare cred ca voi face cateva modificari:
- voi pune totul intr-o punga pentru friptura si o las 40 minute la cuptor, astfel carnea o sa fie mai frageda
- dupa cele 40 minute de copt in punga, mai las friptura 20-30 minute in cuptor fara punga, astfel va prinde culoare frumoasa
- voi suplimenta cantitatea de ierburi, deoarece o lingurita de mix de ierburi a fost prea putin


   Alte retete cu carne de iepure postate pe acest blog:
   Friptura de iepure cu legume, la punga
   Iepure cu ciuperci, sub capac de paine cu cartofi
   Tocana de iepure cu galuste - dukan style

4 comentarii:

  1. Prietenii cei noi de ziua lui Ale ne-o dăruit doi iepuri, pe care tot ei i-au făcut la ceaun cu găluște. Fu și grătar, dar bineînțeles că nu s-o atins nimeni de el după 3 castroane de tocană. M-am uitat acum și rețeta e asemănătoare cu cea publicată de tine în trecut și la care eu mă tot gândeam cu pofte :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In tocana este cel mai bine sa fie folosita carnea de iepure, pentru ca este o carnita fara grasime si la foc direct (gratar), prajita sau la cuptor, se usuca destul de tare. In tocana insa, fiarta in sos mult si bun, cu ceva galuste langa, este o minunatie ♥♥♥
      Ai vazut ca ti-a placut pana la urma? :D

      Ștergere
    2. Am uitat să zic c-am mâncat doar zeama:))) Nu știu de ce, mi-s tare dragi vii și nu m-aș îngrămădi să-i gust când am alte opțiuni.

      Ștergere
    3. Dar in zeama aia au fiert :P
      Curaj! Este carne :D

      Ștergere

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana