sâmbătă, 2 decembrie 2017

Tocana de carne cu paste


Tocana de genul acesta am mancat prima data acum 20 de ani la bunica, mama mamei mele. Imi aduc aminte acest lucru, deoarece in vara aceea am implinit 18 ani si eram in vacanta la bunica impreuna cu cel care urma sa-mi fie sot peste 4 ani 😊
Atunci mi s-a parut ceva ciudat sa gasesc astfel de paste in tocana, deoarece in mintea mea pastele de acest gen le asociam doar cu branza sau in salata de paste cu maioneza pe care o facea mama. Atat de tare mi-a placut combinatia asta a bunicii incat am "adoptat-o" imediat si am inceput sa o fac si eu destul de des la noi acasa. La vremea aceea nu aveam o lista prea lunga de retete pe care stiam sa le fac, deci tocana asta aparea in meniu de cel putin doua ori pe luna.


Ingrediente:
- 1 ceapa galbena mare
- 2 ardei grasi
- 3 catei usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 kg carne de porc taiata cuburi mari
- 1 cutie cubulete de rosii in bulion
- sare si piper negru macinat
- 450 g paste spiralate
- patrunjel verde (proaspat sau congelat)

Intr-o cratita incapatoare am calit in ulei ceapa, ardeiul si usturoiul taiate marunt. Peste ele am presarat sare si piper negru macinat.


Dupa ce legumele s-au inmuiat, am adaugat peste ele cuburile de carne.


Am calit totul la foc mic, pana cand carnea si-a schimbat culoarea si a devenit albicioasa.


In acest moment am turnat in cratita 2 litri de apa.


Am lasat totul sa fiarba la foc mic pana cand carnea a fost bine fiarta, apoi am adaugat in cratita cubuletele de rosii in bulion si pastele.


La fiert pastele au absorbit multa zeama si astfel tocana a iesit mai scazuta.
Dupa ce pastele au fost fierte, am oprit focul, am adaugat patrunjelul, am amestecat usor, apoi am acoperit cratita cu un capac si am lasat totul sa se odihneasca 10 - 15 minute.



Gata!
Reteta este foarte simpla, iar tocana iese delicioasa ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

P.S. A doua zi tocana ramana fara zeama, deoarece pastele o vor absorbi pe toata, deci pentru a fi reincalzita este necesar sa se toarne in cratita o cescuta de apa.

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana