miercuri, 22 noiembrie 2017

Tort de ciocolata cu surpriza


Am in asteptare postarea cu tortul pentru ziua junioarei de anul acesta si eu inca nu am postat tortul facut pentru ea anul trecut. In ritmul asta implineste imediat fata18 ani si eu postez pe blog torturile facute la 13-14 ani 😂 Viteza melcului turbat 😜
Junioara IUBESTE ciocolata. Asta este deja bine stiut. Cu tortul asta, pleznind de atata ciocolata, am reusit s-o dau pe spate 😁 Ciocolata in crema, glazura de ciocolata, brau de ciocolata, ba si interior surpriza de ciocolata! O bomba de ciocolata 😜


Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
***Crema:
- 250 ml frisca vegetala lichida
- 250g crema de ciocolata din comert
***Insiropat:
- 250 ml suc cu aroma de portocale
***Glazura:
- 200g ciocolata amaruie
- 250 ml frisca vegetala lichida
***Decor:
- ciocolatele mici ambalate individual (tip Kinder) - vreo 25 buc rupte in bucati de doua patratele
- bomboane M&M cu interior de ciocolata

Pentru blat am batut spuma tare albusurile. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie confiata. Faina am incorporat-o in spuma dulce cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare de jos in sus.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava rotunda (diametru 22 cm), captusita in prealabil pe fund cu hartie de copt. Blatul l-am copt la 180 grade, foc sus si jos, cu ventilatie, pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru 45 minute. Cand a fost gata, l-am lasat sa se raceasca in tava in care s-a copt, pana a doua zi.
Mereu coc blaturile cu o seara inainte de umplerea cu crema.



A doua zi am taiat blatul in trei foi.


Am suprapus foile iar una peste alta si am taiat un rotund in mijlocul blatului.


Pentru crema am pus intr-un castron frisca lichida si crema de ciocolata si le-am mixat pana am obtinut crema dorita.
Pe un platou am inceput constructia tortului: foaie > insiropat cu suc cu ajutorul pensulei de silicon > crema > foaie > suc > crema > foaie.
Si micul tortulet extras din mijlocul tortului l-am insiropat cu suc si l-am umplut cu crema de ciocolata, pastrand foaia de deasupra separat, apoi l-am taiat in jumatate, obtinand doua jumatati de cerc = urechiusele tortului.


Pentru ca nu vroiam ca blatul insiropat sa umezeasca bomboanele din interiorul tortului, am imbracat peretii gaurii cu crema de ciocolata din comert si am bagat tortul o ora in frigider.


Dupa aceasta operatiune, am umplut gaura din tort cu bomboane. Gaura am astupat-o cu foaia de blat mica pastrata de la micul tortulet.


Glazura (ciocolata amaruie topita in frisca lichida calduta) am turnat-o pe toata suprafata tortului.
Ciocolatelele le-am rupt in bucati de cate doua patratele si cu ele am "intarit" peretii tortului.



Cu putina frisca am scris o urare sarbatoritei si tortul a fost gata.
A stat la frigider pana in momentul servirii.




Teodora la 12 ani ♥♥♥


Mare i-a fost surpriza cand a taiat tortul si a vazut ca in interior se ascund bomboane de ciocolata 😁 Tare mult i-a placut 😁



La multi ani puiule!!! Sa ai o viata frumoasa si visele tale frumoase sa se implineasca!!!

P.S. Tortul este bomba curata! Daca nu sunteti iubitori de ciocolata infocati, nu il incercati!! 😀

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana