duminică, 26 noiembrie 2017

Ciorba pe oase de oaie cu fasole boabe


Pe vreme rece ce poate fi mai bun decat o ciorbica fierbinte care sa te incalzeasca si sa te vitaminizeze? Aluneca usor pe gatul care da semne de usturime, desfunda cu aburii ei nasucurile usor infundate si alunga starea de "parca ma dor toate". Da, poti lua medicamete, dar si pentru a le lua este nevoie sa mananci ceva inainte 😉


Ingredientele folosite pentru o oala de 6 litri:
- 1kg oase de oaie (sira spinarii)
- 1 ceapa medie
- 1 morcov mare
- 1 telina mica
- 4 ardei mititei
- 3 conserve fasole alba
- 1 conserva cubulete rosii in bulion
- 4 cartofi
- sare
- leustean verde


Oasele le-am pus la fiert in apa rece (cat sa le acopere) in care am adaugat o lingurita de sare. Focul l-am pastrat mic.


Legumele le-am taiat cuburi si cubulete: cartofii cuburi mai mari, ceapa, morcovul, telina si ardeii - cuburi mai mici.


Am avut grija sa inlatur spuma formata in oala ori de cate ori a fost nevoie.


Cand am observat ca nu se mai formeaza spuma, am adaugat ceapa, morcovul, ardeiul si telina in oala, am acoperit oala cu un capac si am lasat totul sa fiarba la foc mic vreo 30 - 40 minute. Dupa aceasta perioada am adaugat in oala si restul legumelor (fasolea boabe, cartofii si rosiile in bulion).
A mai fiert ciorbica 20 minute, am gustat de sare si am oprit focul.
Leusteanul verde (inca nu a inghetat 😁) l-am spalat, l-am taiat marunt si l-am adaugat si pe el in oala.


Ce bine mirosea ciorbica! ♥♥♥


Tare buna a mai fost ♥♥♥

Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana