miercuri, 27 septembrie 2017

Salata de dovlecei copti pe gratar


Ideea am pescuit-o de la Dana si prima data ( pentru ca am refacut-o de foarte multe ori de atunci) am facut-o de curiozitate. Nu reuseam sa inteleg cum este posibil sa coci dovlecei intregi pe gratar si apoi sa faci o salata din ei. Pana nu am incercat si nu am gustat, nu credeam ca este posibil.
A fost cea mai buna chestie intinsa pe paine mancata de mine in ultima vreme ♥♥♥

Modul de lucru este simplu, la fel si ingredientele.

Ingrediente:
- 3 dovlecei (aproximativ un kilogram)
- 1/2 ceapa mica
- 2 linguri ulei
- sare

Dovleceii curati i-am copt pe aragaz intr-o tigaie-gratar. Se pot coace si la foc afara, pe o tabla. Nu s-au crapat la copt, chiar daca nu i-am intepat din loc in loc.


Dupa ce s-au copt pe toate partile, i-am pus intr-un castron acoperit si i-am lasat sa se odihneasca aproximativ o jumatate de ora. I-am curatat de coaja (se curata foarte usor) si i-am pus intr-o strecuratoare. I-am apasat cu o lingura, astfel incat sa-i storc cat mai bine de excesul de zeama.


Cantitatea finala este destul de mica, deoarece dovlecelul lasa multa zeama. Din trei dovlecei (aproximativ 1 kg - cantarit crud) mie mi-a iesit vreo 5-6 linguri de salata. Cam asa iese si dintr-un kilogram de vinete, deci nimic iesit din comun.
Pulpa de dovlecel stoarsa am tocat-o cu un cutit. Mi-a placut mult cum arata salata Danei si am vrut si eu sa fac la fel. Se poate toca insa si in vasul mixerului, rezultand in acest caz o pasta mai fina. Noua ne-a placut mult varianta "tocata din cutit" si sambureii sunt chiar foarte moi.


Am adaugat 2 linguri de ulei, o jumatate de ceapa mica tocata marunt si putina sare, am amestecat bine si...gata. Doar atat am avut de facut.


A fost foarte buna ♥♥♥ Are un gust usor dulceag si aduce cu salata de vinete (sau poate asa mi s-a parut mie?).


De post, dietetica, gustoasa, simpla, ieftina. Ce poti sa ceri mai mult?



Sa ne fie de bine!