miercuri, 20 septembrie 2017

Salata de ardei copt


As putea sa nu scriu nimic la aceasta postare si tot s-ar intelege totul, doar privind imaginile.
Totul este foarte simplu si atat de bun ♥♥♥

Ardeii se coc la gratar afara, intr-o tigaie pe aragaz sau in cuptor (fiecare cum crede ca este cel mai bine si mai rapid pentru el) pana suntem siguri ca putem indeparta pielita de la suprafata cu usurinta. Cateva minute pe fiecare parte sunt suficiente.


Ardeii "parliti" se ingramadesc intr-un castron mare si se acopera cu un prosop ca sa-i treaca toate transpiratiile. Unii presara ardeii cu sare, nu prea inteleg de ce pentru ca tot asa se curata (am incercat!).
In castron vor sta pana cineva isi va aduce aminte de ei, asta insemnand oricand intre 30 minute si 24 ore (am incercat si asta! Nicio diferenta.)


Recomand sa se curete ardeii deasupra castronului in care va fi preparata salata, astfel nu se va pierde zeama ce si-o lasa ardeii in timpul curatarii.
Ardeii curatati vor fi asezati cu coditele in sus in castron, astfel vor putea fi pescuiti de meseni cu usurinta.
Intr-un alt castron se prepara marinata: 2-3 linguri ulei (se poate si fara daca are cineva interdictie la ulei, dar in acest caz neaparat se foloseste toata zeama lasata de ardei, adica si aia ce si-o lasa ardeii in timpul alocat odihnei sub prosop), putina sare, 2-3 linguri otet balsamic (sau putin otet alb, dupa gust, dar cu otet balsamic iese mai buna salata). Acest amestec va fi turnat peste ardei. Pentru siguranta, ardeii vor fi miscati fiecare in parte, permitand marinatei sa ajunga peste tot.


Acum mai trebuie doar rabdare, cel putin o jumatate de ora. Castronul va sta la frigider si ardeii se vor imbiba cu minunata marinata.


Gata! Hai cu friptura omule, ca salata e pe masa!


Sa o mancam sanatosi!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana