luni, 20 martie 2017

Peste cu taitei konjac si legume la wok


Noi suntem mari iubitori de peste (eu si sotul meu; junioara il cam ocoleste) si il mancam cu mare placere indiferent de felul in care este preparat. Bineinteles ca pe locul 1 va fi mereu pestele tavalit prin malai si prajit in ulei, iar pe locul 2 ramane saramura de peste, dar nu zicem nu nici ciorbei de peste, pestelui pane, pestelui la cuptorpestelui marinat sau pestelui cu sos de tomate.

Alte retete cu peste:
Placinta de dovlecel cu sardine
Briose cu sprot afumat 
Chiftelute coapte de ton
Salata de macrou si legume la gratar
Dupa o vizita la Lidl am venit acasa cu file de peste si o punga amestec chinezesc de legume congelate. Doar dupa ce le-am pus una langa alta mi-a venit idea sa le gatesc impreuna. Prin urmare am adunat langa ele cateva ingrediente care se potriveau cu ideea mea si m-am apucat de treaba.
Mancarea a iesit foarte buna si s-a mancat toata 😃

Ingrediente:
- 400g file de peste
- 1 lingura amidon de porumb
- 450g mix chinezesc de legume congelate
- o bucatica ghimbir proaspat - dat pe razuitoarea cu ochiuri mici
- 3 catei de usturoi taiati marunt
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita mix chinesec de condimente
- 3 linguri ulei
- 2 pungulite taitei konjac
*** pentru ca aveam o felie de radacina de telina in frigider, pe care o tot mutam de colo colo, am taiat-o bastonase si am adaugat-o in mancare.

Prima data am clatit bine taiteii konjac si i-am fiert 10 minute. Apoi i-am scurs de apa si am acoperit oala sa ramana calzi.


Pestele l-am taiat in bastonase grosute, cam de un deget. Peste el am presar amidonul si am amestecat usor.


In wok-ul fierbinte am pus uleiul si in el am prajit cateva minute bastonasele de peste. Nu se pune tot dintr-o data, ci se prajeste cantitate mica. Focul l-am pastrat marisor.


Pestele prajit l-am scos intr-un castron si l-am acoperit sa se pastreze cald. Se observa ca nu l-am prajit efectiv, ci mai mult l-am calit la foc iute, doar cat sa-si schimbe culoarea.


Dupa ce am prajit tot pestele, in uleiul ramas in wok am calit cateva secunde ghimbirul si usturoiul.


Am adaugat legumele si sosul de soia si am amestecat usor.


Am calit legumele la foc mare, cateva minute doar, cat sa-si schimbe un pic culoarea. La acest fel de mancare legumele trebuie sa ramana al dente, deci nu se gatesc pana se inmoaie de tot.
Sosul format in tigaie datorita legumelor si a sosului de soia adaugat se va ingrosa usor datorita amidonului ramas in tigaie dupa prajirea pestelui.


Peste legume am adaugat pastele konjac si bucatile de peste.


Am amestecat usor, astfel incat toate sa se imbrace in sos. Dupa 2-3 minute am oprit focul si am acoperit wok-ul cu un capac pentru 5 minute, timp in care am pregatit masa.


Am servit mesenilor mancarea aburinda si am mancat toti cu mare placere ♥♥♥


Au rezultat 4 portii generoase.
Datorita ingredientelor folosite, acest fel de mancare se poate consuma si de cei care tin dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.


Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana