Budinca dulce de paine


Am primit la o pomana doi colaci si pentru ca la noi in casa nu se prea mananca paine ( decat daca avem icre sau salata de vinete, ceea ce nu se arata in meniu in viitorul apropiat), am zis sa-i transform in ceva inainte sa se usuce, ca doar este mare pacat sa arunci painea, mai ales cea primita pomana.
Ideea de budinca mi-a venit instantaneu in minte, prin urmare budinca am facut. Tare buna a mai iesit ♥♥♥
Ingrediente:
- 1 bagheta proaspata (eu am avut doi colaci)
- 5 oua
- 3 linguri zahar din floare de cocos
- 1 lingurita esenta de cozonac

Zaharul din floare de cocos este extras din nectarul florii de cocos si are miros si gust fin de caramel. Coloreaza placut preparatele in care este folosit, dandu-le o usoara tenta aramie.

Am rupt colacii in bucati potrivite.
Albusurile le-am batut spuma tare. Continuand mixarea la viteza maxima am incorporat in spuma de albusuri galbenusurile, esenta de cozonac si zaharul din floare de cocos (se poate inlocui cu zahar brun).


Am turnat compozitia peste bucatile de paine proaspata si am amestecat usor totul cu o paleta.


Amestecul obtinut l-am turnat intr-o tava rotunda (22 cm diametru) captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava in cuptorasul electric la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie pentru 40 minute.
Budinca prinde deasupra o culoare foarte frumoasa si aurie, iar mirosul gadila tare placut narile ♥♥♥


Am lasat budinca sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi am feliat-o in bucati generoase.


Dupa cum se poate observa, este o reteta foarte simpla si are doar cateva ingrediente, deci nu sunt motive sa nu incercati si voi budinca asta dulce de paine. Promit ca n-o sa va para rau!


Alaturi de o cana de lapte sau iaurt, poate fi un mic dejun tare bun si indestulator. De asemenea, este perfecta si pentru pachetelul pentru scoala/serviciu.


Este foarte pufoasa si delicioasa budinca asta ♥♥♥ S-a mancat in doi timpi si trei miscari!


Sa ne fie de bine!

Cheesecake cu ness si cacao - dukan style


Cred ca cea mai grozava sursa de inspiratie este si va ramane internetul. Chiar daca nu sunt deloc putine revistele si cartile culinare publicate, parca tot internetul este cel mai cautat cand nu gasim raspuns imediat la intrebarea "azi ce gatesc?". Si pe blogul meu sunt postate multe retete inspirate de pe alte bloguri, forumuri, grupuri de facebook. Aceasta reteta face parte din aceasi categorie.
Desertul acesta l-am ochit la Maria Geanina, o doamna tare draguta si inventiva, cu care am facut cunostinta prin intermediul grupului de facebook "La masa cu Dukan".

Ingrediente:
***Blat:
- 8 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate grau
- 2 linguri tarate psyllium
- 1 lingurita esenta de unt
- 4 linguri slim sugar
***Crema:
- 1 lingurita ness
- 4 lingurite cacao degresata
- 1 kg branza de vaci degresata (Pilos 0.5% grasime)
- 2 lingurite esenta de alune cu frisca
- 4 linguri slim sugar

Toate produsele cu link au fost achizitionate de pe site-ul adiograsime.ro


Albusurile le-am batut spuma tare.
Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat in spuma galbenusurile, esenta de unt si indulcitorul.
Taratele de grau, ovaz si psyllium le-am amestecat intr-un castronel, iar acest amestec l-am incorporat in spuma dulce de oua cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare.


Compozitia obtinuta am nivelat-o in tava standard a aragazului, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru 30 minute.


Pentru crema am amestecat intr-un castron branza de vaci, ness, cacao, esenta si indulcitorul.


Am scos tava din cuptor si am nivelat crema deasupra blatului.



Am bagat iar tava la cuptor, tot pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 40 minute.
Petele acelea mai inchise la culoare s-au format din cauza ness-ului, pe care nu l-am amestecat eu prea bine in crema.


Se feliaza rece.



Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.


Sa ne fie de bine!

Tort cu trei feluri de ciocolata


Sunt cateva retete pe care le tot aman si le tot sar in lista de retete in asteptare. Asta nu pentru ca dorinta de a le incerca s-a diminuat, ci pentru ca efectiv mi-e frica de ele. N-ai zice asta dupa sutele de retete deja publicate pe blog, dar asta este adevarul.
Una dintre aceste retete este acest tort cu trei straturi de ciocolata, pe care mi-am propus sa-l fac inca de cand l-am vazut la Laura Sava acum cativa ani. L-am tot amanat de la o ocazie la alta, pana cand s-au aliniat in sfarsit planetele si am hotarat sa-mi inving frica. Am cumparat cele necesare si m-am apucat de treaba. Am avut cateva situatii in care imi tremura lingura in mana, dar pana la urma am dus treaba pana la capat.
Rezultatul: am facut impresie buna, am bifat inca o reteta, mi-am invins inca o frica.
Tortul l-am facut pentru Doris, prietena fratelui meu, care si-a serbat ziua de nastere. Asta s-a intamplat in septembrie anul trecut, dar cum eu sunt o mocaita si postez destul de rar fata de cadenta cu care gatesc si pozez, uite ca am ajuns in martie 2016 cu postarea asta.

Ingrediente:
***Blat:
- 4 pachete mici biscuiti Oreo
- 100g unt moale
***Strat ciocolata neagra:
- 3 tablete ciocolata amaruie cu 65 % cacao (270g)
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml frisca batuta spuma
***Strat ciocolata cu lapte:
- 3 tablete ciocolata cu lapte (270g)
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina granule
- 100 ml apa rece
- 100 ml frisca batuta spuma
***Strat de ciocolata alba:
- 3 tablete ciocolata alba (270g)
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina granule
- 100 ml apa rece
- 100 ml frisca batuta spuma


Biscuitii i-am macinat in vasul mixerului si i-am amestecat bine cu untul moale.


Am pregatit o tava rotunda cu peretii detasabili (diametru 24 cm) pe care am captusit-o pe fund cu hartie de copt. Dintr-o foaie de plastic mai tare dar maleabila am taiat o faisie lata si astfel am obtinut pereti mai inalti pentru tortul meu. Iese foarte inalt, deci nu trebuie sarit acest pas!
Pe fundul tavii am nivelat compozitia de biscuitit, apasand bine de tot. Blatul este gata!



Pentru stratul de ciocolata neagra am topit ciocolata amaruie impreuna cu 200 ml frisca lichida.




Iese o crema foarte legata, pe care apoi am amescat-o cu 100 ml frisca batuta spuma tare.


Pentru ca aceasta crema mi s-a parut destul de vartoasa, nu am mai folosit la ea gelatina. In poza cu ingredientele se vede ca aveam pregatite 3 pliculete de gelatina, dar la aceasta crema eu nu am considerat ca am nevoie de gelatina.
Pana a fost gata a doua crema, am bagat tava la frigider.


Pentru stratul de ciocolata cu lapte si cel de ciocolata alba procedeul a fost acelasi, deci il voi scrie o singura data.
 La fiecare crema am procedat astfel:
Am pus gelatina la hidratat in 100 ml apa rece pentru 10 minute, apoi am topit-o la bain marie.
Ciocolata am rupt-o bucatele si am topit-o impreuna cu 200 ml frisca lichida. In aceasta compozitie am adaugat gelatina lichida si am amestecat bine, apoi am lasat totul sa se raceasca.
Am batut spuma tare 100 ml frisca si am incorporat-o in amestecul pentru crema.
Am scos tava din frigider si am nivelat cu grija crema obtinuta (este muuult mai moale decat crema de ciocolata neagra, deci atentie!) peste stratul anterior.
Am bagat iar tava la frigider.




Dupa ce am pus stratul de ciocolata cu lapte, am tinut tava la frigider o ora inainte de a prepara crema alba. Am vrut sa fiu sigura ca obtin straturi bine definite si ca nu se vor amesteca straturile intre ele.
Dupa ce am adaugat si stratul de ciocolata alba, am lasat tortul la frigider peste noapte.


A doua zi am scos peretii tavii, pastrand inca lipit de tort peretele de plastic. Am transferat cu grija tortul pe un platou.
Peretele de plastic l-am inlaturat doar dupa ce tortul a fost instalat pe platou.


Straturile au iesit frumoase si bine definite, iar tortul are tinuta buna, neexistand posibilitatea prabusirii. Se feliaza foarte frumos si in sectiune arata spectaculos ♥♥♥


Sfatul meu de final: folositi ciocolata de calitate daca va hotarati sa faceti acest tort! Ciocolata fiind vedeta, ea hotaraste gustul final. Ciocolata Poiana nu este cea mai buna alegere in aceasta reteta si nu se ridica la nivelul de wow al aspectului. Evitati prin urmare sa folositi ciocolata ieftina!

Rulada dukan cu dovleac


La multi ani dragele mele!!! Sper ca ati avut parte de o zi frumoasa si vesela ♥
Ziua mea a fost foarte frumoasa, cum era normal, ca doar a fost baba mea :D
Pentru ca azi este o zi speciala, nu se putea sa nu-i dau atentia cuvenita. Si cum sa ii marchez mai bine importanta daca nu printr-o imbratisare virtuala in cadrul provocarii "Virtual hug" ♥ Luna aceasta imbratisarile sunt adunate de Loredana - Un ingeras de fata, iar imbratisarea mea lunara este dedicata unei doamne tare draga mie, Stefania - Stefy harnicuta.
Pe Stefania am cunoscut-o datorita provocarilor culinare la care am participat de-a lungul timpului si o admir pentru daruirea cu care participa la fiecare provocare la care se inscrie, inclusiv la provocarea "Virtual hug" ♥ Este corecta si harnicuta, prin urmare si-a facut un renume bun in randul bloggerilor culinari.
Ii voi dedica Stefaniei o rulada tare buna si usor de facut, parfumata si aspectuasa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera. Nu contine alimente tolerate.

Ingrediente:
***Blat:
- 4 oua
- 125g branza de vaci degresata (Pilos 0.5% grasime)
- 2 linguri slim sugar
- 2 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate grau
***Umplutura:
- dovleac razuit (aproximativ 1kg)
- 2 linguri slim sugar
- 1 lingura rasa scortisoara pudra


Intr-un castron am amestecat dovleacul razuit cu indulcitorul si scortisoara pudra.
Intr-un alt castron am batut spuma tare cele 4 albusuri. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma indulcitorul.
Branza de vaci si galbenusurile le-am amestecat intr-un castronel.


Peste spuma tare de albus am turnat compozitia cu galbenusuri si am amestecat usor, cu un tel.


Am adaugat apoi amestecul de tarate si le-am incorporat si pe acestea in spuma tot cu ajutorul telului si cu miscari usoare.



Am captusit cu hartie de copt tava din dotarea aragazului si am nivelat in ea umplutura de dovleac.


Peste dovleac am nivelat cu grija compozitia pentru blat.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, foc mediu spre mic, pentru aproximativ 35 minute. Deasupra blatul prinde o culoare foarte frumoasa si casa este parfumata cu miros de dovleac copt ♥♥♥


Am scos prajitura cu tot cu hartie din tava, am rasturnat-o cu hartia in sus inapoi in tava, am dezlipit hartia de prajitura si am pus hartia pe masa, apoi am pus prajitura cu dovleacul in sus inapoi pe hartie.
Dupa cum se observa in poza de mai jos, prajitura era fierbinte.


Am rulat imediat blatul, cu dovleacul in interior, si am rulat strans rulada obtinuta in hartia de copt.



Am lasat rulada sa se raceasca bine, apoi am scos-o din hartie.


Se feliaza foarte frumos si fara greutate cu un cutit bine ascutit.
In sectiune arata tare frumos si rulada este foarte pufoasa ♥♥♥


Merge de minune langa o cana de lapte sau ceai fierbinte, dar si la pachetel.


Sa ne fie de bine!

Alte retete cu dovleac:
Tort cu crema de dovleac - dukan style
"Parizer" de curcan cu dovleac
Cheesecake cu dovleac

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...