Prajitura turnata cu mere - dukan style


Probabil ati auzit de prajitura turnata cu mere si mai mult ca sigur ati auzit de ea de la Laura Sava. Ei bine, azi va prezint varianta dukanita a acestei prajituri :D Se prepara extraordinar de usor, ca si clafoutisul dukan cu mere si scortisoara.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de consolidare din cauza merelor. Daca inlocuiti merele cu dovleac, atunci prajitura va fi buna din faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 500 ml lapte rece (1.5% grasime)
- 5 oua
- 2 linguri slim sugar
- 2 linguri gluten
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate grau
- 1 plic praf budinca vanilie
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita esenta de nuca
***Umplutura:
- 3 mere
- 1 lingura slim sugar
- 1 lingurita praf scortisoara


Prima data am razuit merele si le-am amestecat cu indulcitorul si pudra de scortisoara.
Pentru blat am mixat toate ingredientele in vasul mixerului.


Jumatate din compozitia pentru blat am turnat-o intr-o tava inalta de silicon (20 X 23 cm).


Am bagat tava in cuptorasul electric, la 180 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 10 minute. Dupa aceea am scos tava din cuptor si am nivelat peste blat toata umplutura de mere.



Peste umplutura am turnat restul de compozitie pentru blat.


Am bagat iar tava la cuptor, la 150 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru o ora.
Miroase tare bine si-ti tot vine sa faci patrula pe langa cuptor, doar doar va fi gata mai repede ♥♥♥


Am lasat prajitura 15 minute sa se racoreasca in tava, apoi am scos-o cu grija pe un carpator.


De feliat, am feliat-o rece.
Se feliaza foarte frumos si usor ♥♥♥


Este foarte buna si, dupa cum ati observat, foarte usor de facut ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

Ciorba de varza dreasa cu lapte batut


N-am mai zis de-o ciorba/supa din noiembrie 2015, cand am postat delicioasa Zama proteica. Deci era cazul sa vina la rand o ciorba.
Daca va ganditi ca este faimoasa ciorba de varza din dieta cu ciorba de varza, va inselati! Este o delicioasa ciorba de varza, perfecta pentru dieta Dukan - zile PL si poate fi consumata din faza de croaziera. Va fi mancata cu pofta si de cei care nu sunt la dieta, deci nu va sfiiti s-o impartiti cu restul familiei ♥♥♥
Eu am vazut-o la Victoria - Vicky's Recipes si a fost dragoste la prima vedere ♥♥♥ Ma felicit ca am facut-o, pentru ca a fost extraordinar de buna ♥♥♥ Multumesc Victoria pentru reteta!!!
Eu am facut micute modificari.

Ingrediente:
- 1/2 varza mica
- 2 morcovi
- 1 ceapa mica
- 2 ardei grasi mici, unul rosu si unul galben
- 1/4 radacina telina
- 6 rosii
- 500 ml lapte batut (Pilos 1% grasime)
- 2 galbenusuri
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 legatura marar verde (eu am avut congelat)
- sare si piper negru macinat


Varza am taiat-o fideluta.
Morcovii, telina si ardeiul gras le-am taiat cubulete, iar ceapa am taiat-o marunt.
Rosiile le-am curatat de pielita si le-am taiat marunt.
Intr-un ibric am pus la fiert 500 ml apa.
Intr-o cratita inalta am calit in ulei de cocos ceapa si cubuletele de ardei gras, telina radacina si morcovi.


Cand legumele si-au schimbat putin culoarea, am adaugat putina sare si piper macinat, am amestecat bine si am turnat peste ele apa clocotita din ibric.
In ibric am pus la fiert inca 1 litru de apa, iar cratita cu legume am acoperit-o cu un capac. Am lasat legumele sa fiarba la foc mic pana cand a inceput sa fiarba apa din ibric.


Am adaugat in cratita varza taiata fideluta si am turnat peste ea apa clocotita din ibric.



Am acoperit cratita cu capac si am lasat ciorba sa fiarba la foc mic 20 minute, apoi am adaugat si rosiile curatate de coaja si taiate marunt.



Am lasat ciorba sa mai fiarba 5 minute, timp in care am amestecat laptele batut cu cele doua galbenusuri si putina sare.
In ciorba care fierbea molcom, la foc mic, am turnat amestecul cu lapte batut.


Imediat dupa ce a dat un clocot, am oprit focul si am adugat mararul verde. Am acoperit oala si am lasat-o 15 - 20 minute sa-si traga sufletul.


Miroase atat de bine ♥♥♥


Si este atat de frumoasa si colorata, de o mananci cu ochii ♥♥♥


O bunatate ♥♥♥ Perfecta pentru vremea asta rece si gri!


Sa ne fie de bine!!!

Clafoutis dukan cu mere si scortisoara


Clafoutis mai am pe blog cateva variante, normale sau dietetice, toate delicioase.
Cel de fata contine mere rase, este delicios, usor de facut si arata tare bine in sectiune ♥♥♥ Este conform cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de consolidare (din cauza merelor), dar daca inlocuiti merele cu dovleac ras, atunci va fi conform inca din faza de croaziera.

Ingrediente:
- 5 oua
- 1 plic budinca de caramel (Buddy)
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura slim sugar
- 1 lingurita esenta de nuca
- 500 ml lapte rece
Compozitia cu mere:
- 2 mere marisoare
- 1 lingura slim sugar
- 1 lingurita scortisoara pudra


Laptele rece, ouale, praful de budinca, laptele praf, indulcitorul si esenta de nuca le-am mixat in vasul robotului de bucatarie.
Merele rase (eu nu le-am curatat de coaja) le-am amestecat cu indulcitorul si pudra de scortisoara, apoi am nivelat amestecul obtinut intr-o tava de pirex (3 litri).


Peste stratul de mere am turnat cu grija compozitia din vasul robotului de bucatarie.



Am bagat tava in cuptorasul electric, la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru o ora.


Miroase minunat ♥♥♥
Am lasat tava pe un gratar pentru o jumatate de ora, cat sa-si traga sufletul clafoutisul meu, apoi l-am taiat.



Dupa cum se vede in sectiune, merele s-au ridicat la suprafata.



Nu am cuvinte sa va povestesc cat este de bun ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

Chec cu branza de vaci, lamaie si mac


Sa nu va mire daca din cand in cand postez mancare care nu este conforma cu dieta Dukan. Uneori este necesar sa las principiile dietei deoparte cand este vorba sa pregatesc ceva bun pentru familie si prieteni. Asa s-a intamplat si cu acest chec lamaios si delicios pe care l-am pregatit cu ocazia zilei mele de nastere.
Postez reteta abia acum deoarece abia acum cateva zile am gasit foaia pe care am notat ce si cum am facut.
Checul a fost extraordinar de bun si a fost primul care s-a terminat de pe platou ♥♥♥ Este o adaptare a retetei Guguluf cu mac si lamaie. Am renuntat la margarina si am redus cantitatea de zahar. Checul a iesit pufos, dens si extraordinar de bun ♥♥♥

Ingrediente:
- 4 oua
- 160g + 80g zahar pudra
- 200g branza de vaci
- 2 lamai mari
- 400g faina
- 100 ml frisca lichida
- 100 ml lapte rece
- 1 plic praf de copt (15g)
- 2 linguri seminte de mac
- 1 lingurita esenta de unt
- 1 lingurita esenta de rom


Prima data am spalat bine lamaile, le-am razuit de coaja pe razatoarea cu ochiuri mici si le-am stors de zeama.
Intr-un castron inalt am mixat bine ouale, branza de vaci si 160g zahar pudra.


Am adaugat frisca lichida, esenta de unt, laptele rece si praful de copt si am continuat mixarea.
La final am incorporat si faina in compozitie.


Rezulta o coca densa si putin curgatoare.
Jumatate din coca am pus-o in alt castron.
In primul castron am adaugat peste coca coaja de lamaie, iar in al doilea castron am adaugat semintele de mac si esenta de rom.


Intr-o tava de guguluf, unsa cu unt si presarata cu faina, am nivelat prima data coca cu coaja de lamaie.


Deasupra ei am nivelat coca cu seminte de mac.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, 15 minute la foc mare si 30 minute la foc mediu spre mic.
Checul meu cred ca a vrut sa evadeze din tava :D


Intr-un castronel am amestecat zeama de la cele doua lamai cu 80g zahar pudra.


Am rasturnat checul pe un platou si, asa fierbinte cum era, l-am insiropat cu zeama dulce de lamaie. Puteti intepa checul cu o tepusa lunga de lemn pentru ca operatiunea insiropatul sa nu dureze o vesnicie.


Am lasat checul in camara, la rece, pana a doua zi.
Se feliaza foarte frumos, miroase senzational si arata tare bine in sectiune ♥♥♥


Pentru ca aceasta reteta este reusita pe toate planurile, m-am gandit sa o dedic unei doamne tare dragute, Evelyn, care isi face mereu timp sa-mi scrie o vorba buna de o vreme incoace. Stiu ca nu este fan dulciuri, dar poate acest chec lamaios o sa-i faca cu ochiul si o sa-l incerce la un moment dat.
Iti multumesc Evelyn pentru timpul pe care mi-l acorzi, pentru cuvintele tale frumoase si te asigur ca blogul tau nu este pierdere de vreme si nu este cazul sa te cramponezi de faptul ca nu esti pe o anumita nisa (beauty, culinat, foto...). Continua sa scrii si continua sa citesti! Restul vine de la sine :D


Inscriu aceasta postare in provocarea "Virtual hug", gazduita luna aceasta de Maria - Zambetania



Sa ne fie de bine!

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...