marți, 22 noiembrie 2016

Cartofi cu malai copti la cuptor


In 2009 am postat reteta de cartofi cu malai pe culinario.ro. Intre timp site-ul si-a schimbat de cateva ori denumirea si fata. In acest moment se numeste nutrichef.ro. Rasfoind intr-o zi retetele mai vechi publicate de mine acolo, am realizat ca multe dintre ele nu apar pe blog. Aceasta scapare trebuie remediata imediat! - mi-am zis. Pentru ca atunci pozam cu telefonul si pozele nu sunt prea clare si nici prea elocvente, am hotarat sa refac acele retete pentru a le putea face poze mai frumoase.
Prima pe lista a fost reteta de cartofi cu malai.
Este o garnitura tare buna pentru friptura, dar poate fi adaugata si doar langa 2 oua ochiuri pentru o cina gustoasa. Se prepara rapid si este o alternativa a cartofilor prajiti.


Ingrediente:
- 5 - 6 cartofi de marime medie
- 2-3 linguri malai grisat
- condimente dupa gust (eu am folosit paprika afumata si praf de usturoi de data asta)
- sare

Cartofii i-am curatat si i-am taiat felii grosute, ca pentru tocana.
De data asta nu am mai folosit ulei, doar pentru ca nu aveam in casa. Nu s-au vazut diferente notabile, dar daca tineti mortis, se pot adauga 2-3 linguri de ulei peste cartofi inainte de a-i presara cu condimente si malai.


Am presarat peste ei sare, paprika afumata si praf de usturoi. Am amestecat bine, astfel incat toti cartofii sa fie condimentati pe toate partile.


La urma am presarat cartofii cu malai grisat si iar am amestecat bine.


Cartofii astfel "imbracati" i-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt. Este necesar sa fie asezati unul langa altul, intr-un singur strat.


I-am bagat la cuptor la foc mediu spre mare, pe raftul de sus, pentru 20 minute. Dupa ce a trecut acest timp, am scos tava din cuptor, am intors cartofii pe partea cealalta si am bagat iar tava in cuptor pentru 20 minute.


Miros foarte bine si noua ne plac foarte mult ♥♥♥


Doar muraturi daca ai langa ei, ai o mancare de post gustoasa si satioasa ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana