vineri, 7 octombrie 2016

Piept fraged de pui la gratar


Se stie ca pieptul de pui facut la gratar nu este chiar o alegere pe care o facem cu placere cand vine vorba sa facem gratar. Asta se intampla pentru ca pieptul de pui este o carne slaba si la gatit devine atoasa si tare. Totusi exista o metoda care ajuta pieptul de pui sa ramana moale si suculent cand este gatit pe gratar.
Metoda consta in marinarea feliilor de carne intr-o saramura. Carnea trebuie sa stea la marinat cateva ore bune, de preferabil peste noapte.

Saramura se pregateste foarte simplu: la un litru de apa se pune o lingura de sare, 5-6 catei mari de usturoi taiati marunt, doua foi mici de dafin.
In aceasta saramura am introdus pieptul de pui taiat felii. Saramura trebuie sa acopere toata carnea.


Am acoperit caserola cu un capac si am bagat-o la frigider peste noapte.
A doua zi am incins bine o tigaie-gratar pe aragaz si am prajit pe ea feliile de carne marinate, bine scurse de zeama.
Gratarul se poate unge cu putin ulei, dar eu nu am facut-o.
Pentru ca feliile de piept de pui nu au fost groase, 1 minut pe fiecare parte a fost suficient si carnita a fost gata.



Gatit in acest fel, pieptul de pui a ramas moale si suculent, iar noi ne-am bucurat de o masa buna ♥


Carnita astfel preparata poate fi luata la pachetel, sau poate fi taiata bucatele mici intr-o salata, putem face lipii umplute, ori poate ii adaugam o garnitura: pilaf, piure, legume la tigaie... Posibilitati sunt multe!
In plus este perfecta in orice dieta ♥


Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana