luni, 22 august 2016

Pui cu alune caju


Aceasta reteta asiatica am ochit-o pe site-ul rasamalaysia.com - Cashew Chicken si pentru ca se intampla sa am toate ingredientele necesare (noi suntem mari amatori de mancare asiatica, dupa cum poate s-a observat din multimea de retete cu aceasta tema deja postate pe blog, si mereu am in casa ingredientele necesare pentru o astfel de reteta), le-am adunat rapid pe masa si m-am apucat de gatit.
La prima vedere poate parea o reteta complicata dar in afara faptului ca este necesar sa ai pregatite (spalate, taiate, la indemana) toate ingredientele inainte de a aprinde focul, nimic nu este complicat si mancarea este gata in doi timpi si trei miscari. In plus este delicioasa ♥♥♥

Ingrediente:
- 800g pulpa de pui dezosata si fara piele
- 2 linguri ulei
- o bucatica de ghimbir proaspat (o felie groasa de un deget)
- 1 ardei gras verde
- partea alba a doua fire groase de ceapa verde
- o ceasca alune caju
***Marinata:
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura amidon de porumb
***Sos:
- 1 lingura sos de stridii
- 1 ligurita sos de soia
- 6 linguri apa
- un varf lingurita piper macinat
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita ulei de susan
- sare dupa gust, daca mai este necesar

Ceapa am taiat-o felii subtiri, ghimbirul l-am tocat marunt, iar ardeiul gras l-am taiat cuburi marisoare.


Carnea de pui am taiat-o cuburi mari si am amestecat-o intr-un castron cu bicarbonatul de sodiu. Am lasat carnea sa se odihneasca 15 minute, apoi am clatit-o bine sub jet de apa rece.


Intre timp am amestecat intr-un castronel toate ingredientele pentru sos.


Carnea clatita bine cu apa rece am rasturnat-o pe un servet si am tamponat-o bine cu un alt servet uscat pentru a scapa de surplusul de apa.


Am pus-o apoi intr-un castron si am amestecat-o cu amidonul de porumb.


Trebuie lasata iar 15 minute inainte de a continua.


Am pus wok-ul pe foc mare si am calit carnea intr-o lingura de ulei, pana si-a schimbat culoarea si a devenit albicioasa.



Am scos carnea intr-un castron si am adaugat in wok uleiul ramas, ghimbirul taiat marunt, ceapa si ardeiul gras.


Le-am calit cateva minute, pana cand legumele s-au inmuiat.


Am adaugat carnea peste legume si peste toate am turnat sosul deja pregatit.


Am avut grija sa amestec mereu, pentru a permite carnii sa se imbrace toata in sos, sos care se ingroasa destul de repede datorita amidonului.
Cand carnea a fost gata, am adaugat alunele caju si am mai lasat mancarea pe foc 2-3 minute, amestecand mereu.


Am servit imediat, alaturi de orez prajit cu ou.


Tare buna a mai fost mancarea asta! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!

6 comentarii:

  1. Pe mine nu ma atrag astea condimentatele. Dar imi trebea pentru Cutia misterelor ceva cu pui si mi-am amintit de fajitu de la tine pe care l-am incercat doar pe jumatate acu vro doi ani:)))) Vroiam doar sa ma laud ca stiu sa-mi caut sursa de inspiratie :))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu a fost deloc condimentata, doar asezonata :D
      Pana la urma ai facut fajitas?

      Ștergere
    2. Am facut un fajitas dupa 3 retete diferite ca sa ma incadrez in Provocare, mi-a placut mult, mult!

      Ștergere
  2. nu am mai facut de mult timp dar sigur reiau. Tin minte ca facui fara amidon si fara sos de stridii sau ulei de susan (cred ca sunt gusturi prea puternice pt colocatari) dar a iesit un fel de mancare f. apreciat.

    Tu cu ce inlocuitesti orezul, pt a fi Montignac friendly?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu conopida :D Uite aici cum o prepar eu : https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2014/08/orez-din-conopida-cu-ou-si-ceapa-verde.html

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape