joi, 30 iunie 2016

Mancarica de post cu fasole verde si orez


Pentru ca acum piata este plina de legume proaspete, am hotarat sa golesc congelatorul de legumele puse la congelat. Am gasit o punga cu vasole verde pastai, din soiul acela cu pastai luuuuungi si subtirele. Pe langa ea am adunat la apel un pic de orez, ceva ardei gras congelat, o ceapa rosie, doua tije de telina apio si o conserva de rosii in bulion si mi-a rezultat o delicioasa mancarica.
Nu era musai sa gatesc de post, dar daca asa s-a nimerit asa am lasat si bine am facut. Mancarea a iesit delicioasa si a fost mancata cu mare placere atat calda cat si rece ♥♥♥


Ingrediente:
- 1kg fasole pastai
- 2 ardei grasi (eu am avut un amestec congelat)
- 1 ceapa rosie
- 2 tije telina apio
- 1/2 cana orez
- 1 conserva cubulete rosii in bulion
- 2 linguri ulei de cocos
- sare si piper negru macinat


Intr-o cratita incapatoare am calit in ulei de cocos ceapa taiata marunt, ardeiul gras si tijele de telina taiate marunt. Am adaugat o lingurita rasa de sare si piper negru macinat.


Dupa ce legumele s-au inmuiat, am adaugat orezul si l-am cali si pe el pana si-a schimbat culoarea din alb translucid in alb mat.


In acest moment am adaugat cubuletele de rosii in bulion si am amestecat bine.


A fost randul pastailor sa ajunga in oala.


La urma am turnat 3 cani de apa (am folosit aceeasi cana in care am masurat orezul) si am lasat mancarica sa fiarba incet la foc mic.


Cand oerzul este fiert si a absorbit aproape toata zeama, mancarea este gata.
Se poate manca atat calda cat si rece. Este delicioasa ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana