miercuri, 21 octombrie 2015

Cafea cu ulei de cocos


Despre uleiul de cocos am citit numai de bine, prin urmare cand l-am vazut pe site-ul adiograsime.ro, a fost musai sa-l comand si eu. S-a dovedit a fi o idee buna, pentru ca efectiv m-am indragostit de el ♥♥♥ Daca initial am crezut ca va trebui sa-l impart si la altii, pentru ca mi s-a parut mult o galetuta de 2500g, acum ma felicit ca nu am facut-o! Il folosesc aproape in fiecare zi, la mancare sau in cafea si acum ma gandesc ca in curand va trebui sa comand o alta galetuta.
La gatit se comporta exemplar, are o consistenta matasoasa si nu schimba cu nimic gustul mancarii ♥♥♥ O cantitate mica este suficienta pentru a cali legumele sau pentru o omleta, deoarece are putere mare de gresare. La rece are consistenta unei unturi, iar la cald se lichefiaza. Eu l-am portionat in borcane de 400g si le pastrez in frigider. Un borcan il pastrez in camara, pentru folosinta, iar cand se termina scot alt borcan din frigider si-l depozitez in camara. Daca nu as face acest lucru, m-as chinui foarte tare sa-l scot din borcan, pentru ca la frig uleiul de cocos se solidifica tare.
In dieta Dukan este permisa o lingurita de ulei/zi, prin urmare am hotarat ca acea lingurita permisa sa fie de ulei de cocos.
Spuneam mai sus ca am inceput sa beau din cand in cand cafea cu adaos de ulei de cocos. Despre ea am aflat citind postarile dintr-un grup dedicat dietei ketogenice si, intrigata fiind de idee, am inceput sa caut mai multe informatii pe internet. Pentru ca este foarte laudata, chiar si de cei foarte atenti cu dieta lor, am incercat-o intr-o zi. Mi-a placut foarte mult, prin urmare cam de doua ori pe saptamana asa imi beau cafeaua. Am observat ca senzatia de foame este mult diminuata in zilele in care beau aceasta cafea imbunatatita, facand plimbarile catre si de la frigider foarte rare.
54 de beneficii ale uleiului de cocos dovedite stiintific puteti citi daca accesati link-ul.

Pentru o portie este nevoie de:
- o cana cafea gata preparata
- o lingurita ulei de cocos

Cafeaua o preparati cum va place, la ibric sau la aparat, indulcita sau nu. Eu prefer cafeaua oparita si neindulcita.


In vasul mixerului am turnat cafeaua preparata, fierbinte, si am adaugat uleiul de cocos.


Am mixat 2 minute la viteza maxima.


Cafeaua isi schimba culoarea si din maroniu inchis prinde culoarea cafelei cu lapte. Deasupra se formeaza un strat de spuma.
Am turnat cafeaua inapoi in cana si am savurat-o cu mare placere ♥♥♥


Incercati si voi!

sâmbătă, 17 octombrie 2015

Bento box la serviciu 2


1. Placinta de pui - dukan style si ridichii rosii.


2. Placinta de pui - dukan style si carne de curcan la conserva.


3. Salata bogata cu piept de pui fiert, rosii, ou fiert, rucola, sare, piper macinat si putin ulei de masline.


4. Omleta din 2 oua cu ardei capia rosu, umpluta cu rucola proaspata.


5. Paine integrala neframantata, mar si cascaval.

miercuri, 14 octombrie 2015

Rulada aperitiv cu spanac si crema de branza


Anul acesta se pare ca a fost sub semnul ruladelor. Chiar daca pe blog nu se observa acest lucru, anul acesta am preparat o gramada de rulade, atat dulci cat si rulade aperitiv.
Rulada de fata a aparut in meniul nostru in urma unei provocari culinare si trebuie sa recunosc ca am fost incantata de idee, mai ales pentru ca de multa vreme vroiam sa incerc o astfel de rulada si parca niciodata nu era momentul potrivit. 
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera, iar inspiratie mi-a fost CristinaK cu a ei Rulada-aperitiv din albusuri.

Ingrediente:
- 6 oua
- 1 lingura otet
- 1 punga spanac congelat (400g)
- 250g branza de vaci bine scursa (Romfulda 1% grasime)
- sare si piper negru macinat ( eu am folosit sare roz de Himalaya)


Spanacul l-am lasat la decongelat, apoi l-am scurs bine de apa in pumni.
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Albusurile le-am batut spuma tare cu o lingura de otet, putina sare si piper negru macinat.


Spanacul bine scurs l-am amestecat cu grija in spuma de albusuri cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare.


Amestecul obtinut l-am intins in tava mare de la aragaz, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic pentru aproximativ 20 minute.


Galbenusurile le-am pus toate intr-o pungulita.


Am legat bine pungulita la gura...


... si am pus-o intr-o craticioara cu apa care clocotea pe foc mic.


Am lasat galbenusurile sa fiarba 5-6 minute, apoi le-am scos din punguta si le-am mixat in vasul robotului de bucatarie impreuna cu branza ferma de vaci, sare si putin piper macinat.



Blatul copt l-am scos cu tot cu hartie pe un prosop umed. L-am lasat 10 minute, apoi am intors blatul cu hartia in sus si am inlaturat hartia cu grija.



Am intins pe toata suprafata blatului crema de branza.


Am rulat blatul cu grija, obtinand la final o rulada frumusica ♥♥♥


Am lasat rulada o ora la frigider inainte de a o felia.
Se feliaza frumos si arata foarte interesant ♥♥♥



Este buna ca aperitiv la o masa festiva, la micul dejun sau cina, ba chiar si la pachetel.


Sa ne fie de bine!

luni, 12 octombrie 2015

Castraveti bulgaresti


Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii ei bulgaresti. Abia astept sa vad daca vor avea succes in familia mea!

Ingrediente:
- castraveti proaspeti, de marime mica
- ceapa taiata solzisori
- catei de usturoi
- sare pentru muraturi
- otet
- slim sugar
- foi de dafin
- boabe de mustar
- boabe de piper negru
***se mai poate adauga hrean si morcov


Castravetii i-am pus intr-un lighean cu apa rece pentru doua ore.
Am pregatit borcane curate si uscate si ceapa am taiat-o solzisori.
Borcanele le-am asezat pe masa, cu capacele langa ele si in fiecare borcan am pus o lingurita de amestec de boabe de mustar si boabe de piper negru si cateva feliute de ceapa. Cu grija am indesat castravetii in borcane, avand grija sa nu ramana mult loc liber.
Deasupra castravetilor, in fiecare borcan am pus 2-3 catei de usturoi (cateii mai grasuni i-am taiat in doua sau trei), o foaie de dafin, o lingurita cu varf de sare, o lingura rasa de slim sugar si 5 linguri de otet.


La final am umplut borcanele cu apa rece si am infiletat capacele.



Borcanele astfel pregatite le-am asezat in cratite pe fundul carora am pus cate un prosop de bucatarie. In cratite am turnat apa pana la jumatatea inaltimii borcanelor si am pus borcanele la fiert la foc mic.


Din momentul in care incepe sa fiarba, am lasat castravetii pe foc 30 minute. In acest timp castravetii isi schimba culoarea si din verde aprins prind culoare verde deschis.


Dupa cele 30 minute de fiert, am oprit focul si am acoperit cratitele cu o patura. Am lasat borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert (aproape 24 ore), apoi le-am scos din cratite, le-am sters de apa si le-am depozitat in camara.



Cam asa arata la doua saptamani de la pregatire:


Eu am desfacut de curiozitate un borcan dupa doua saptamani de la pregatire, dar castravetii inca nu erau gata. Totusi gustul promite ♥♥♥
Pentru ca am folosit slim sugar in loc de zahar, castravetii pot fi mancati si in dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera. Un castravete murat este permis si in zilele PP, deci pofta sa avem.
Sa-i mancam sanatosi!

joi, 8 octombrie 2015

Chec dukan cu mere si scortisoara


Checul acesta cu mere este o adaptare a acestui Chec simplu cu mere. Am avut comanda de chec cu mere si pentru a nu fi tentata de a manca si eu din el (din motive de dieta), mi-am facut si eu chec cu mere conform cu dieta Dukan. A iesit atat de bun si aromat ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - incepand cu faza de consolidare din cauza merelor, dar daca sunt inlocuite cu dovleac de exemplu, checul poate fi consumat din faza de croaziera - zile PL.

Ingrediente:
- 2 oua
- 4 linguri slim sugar
- 100 ml lapte rece
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 2 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura faina arorut (sau amidon de porumb)
- 1 lingurita faina konjac
- 1 lingurita scortisoara pudra
- cubulete de mar curatat de coaja (3 mere mai micute)


Intr-un castron am mixat 3 minute la viteza maxima ouale cu indulcitorul. Am adaugat laptele si crema de branza si am continuat mixarea la viteza maxima inca 3 minute.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz, faina de arorut, laptele praf, faina de konjac, praful de copt si scortisoara. Acest amestec l-am incorporat in compozitia cu oua tot cu ajutorul mixerului.
La final am adaugat in castron si cubuletele de mar fara coaja.


Am turnat totul intr-o forma din silicon pentru guguluf si am bagat tava la cuptor, 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru aproximativ 50 minute.



Am lasat checul sa se racoreasca 20 minute in tava in care s-a copt, apoi am rasturnat forma pe un platou si am scos checul din forma cu grija.
Miroase atat de frumos ♥♥♥


L-am feliat doar dupa ce s-a racit.


A fost foarte foarte bun ♥♥♥ Neaparat il refac si poate il fac si cu dovleac.


Sa ne fie de bine!

La final vreau sa va aduc aminte ca site-ul adiograsime.ro ofera reducere 5% oricarui cumparator care precizeaza numele acestui blog, Cristina's World, in casuta de comentarii din pagina de comanda, inainte de a finaliza comanda.


luni, 5 octombrie 2015

Tort cu crema din lapte prins


Sa nu-mi zici draga cititorule ca nu ti s-a intamplat niciodata sa ti se prinda laptele la fiert! Nu? Serios? Doar mie mi se intampla asta? Este adevarat ca am amestecat laptele din doua cutii, una abia desfacuta si alta care statea de ceva vreme in frigider, dar nu cred ca sunt singura care face asta.
Pentru ca blatul era gata si isi astepta crema si pentru ca nu aveam nimic de pierdut, am hotarat sa-mi continui treaba si sa ignor faptul ca laptele s-a adunat in momentul fierberii. Fie vorba intre noi, oricand as fi putut face o budinca noua. Pana la urma s-a dovedit ca a fost o idee buna, iar budinca facuta cu lapte prins a fost delicioasa ♥♥♥
Pentru ca este vorba de un tort, m-am gandit sa il lipesc de o imbratisare virtuala si alaturi de un gand bun sa le trimit toate catre doamna Lubita, o doamna tare harnica si inimoasa pe care am cunoscut-o datorita provocarii Virtual Hug. Doamna Lubita, sau Lulu cum este cunoscuta in lumea virtuala, patroneaza un blog culinar tare dragut, Povesti din bucatarie, pe care va invit sa-l vizitati.
Lulu draga, ia priveste cum am dres eu busuiocul!

Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate de grau
- 1 lingura tarate de psyllium
- 1 lingurita faina de konjac
- 3 linguri slim sugar
- 1 lingurita aroma gel de cozonac
***Crema:
- 1litru lapte ( 800 ml mi s-au prins la fiert, iar in 200 ml lapte rece am dizolvat praful de budinca)
- 4 linguri slim sugar
- 2 plicuri praf de budinca caramel (Buddy)

Pentru blat am batut albusurile spuma tare. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma de albusuri galbenusurile, aroma gel de cozonac si 3 linguri slim sugar.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz, taratele de grau, faina de konjac si taratele de psyllium. Cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare am incorporat acest amestec uscat in spuma dulce de oua.


Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava rotunda de silicon (24 cm) si am nivelat-o.


Am copt blatul 45 minute la 160 grade, foc sus si jos, cu ventilatie.
Intre timp am pregatit budinca de caramel dupa indicatiile de pe plic. La mine laptele s-a prins in momentul fierberii. Daca nu aveti "norocul" asta, il puteti "ajuta" voi cu o lingurita de otet. In laptele prins fierbinte am amestecat praful de budinca amestecat cu indulcitorul, dizolvate in 200 ml lapte rece pastrat inainte de fierbere.


Am taiat blatul in doua foi cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si zimtata.


Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie de plastic.
In tava am asezat prima foaie de blat, peste ea am turnat o parte din budinca fierbinte, apoi am asezat a doua foaie de blat si peste ea am nivelat restul de budinca fierbinte.


Am bagat tortul la rece peste noapte.
A doua zi am scos cu grija tortul pe un platou si am indepartat folia de plastic.
Tortul se feliaza foarte frumos si este chiar foarte bun ♥♥♥



Blaturile se inmoaie putin din cauza cremei, deci nu mai trebuie insiropate.


Sa ne fie de bine!!!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape