Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie, 2015

Cafea cu ulei de cocos

Despre uleiul de cocos am citit numai de bine, prin urmare cand l-am vazut pe site-ul adiograsime.ro, a fost musai sa-l comand si eu. S-a dovedit a fi o idee buna, pentru ca efectiv m-am indragostit de el ♥♥♥ Daca initial am crezut ca va trebui sa-l impart si la altii, pentru ca mi s-a parut mult o galetuta de 2500g, acum ma felicit ca nu am facut-o! Il folosesc aproape in fiecare zi, la mancare sau in cafea si acum ma gandesc ca in curand va trebui sa comand o alta galetuta.
La gatit se comporta exemplar, are o consistenta matasoasa si nu schimba cu nimic gustul mancarii ♥♥♥ O cantitate mica este suficienta pentru a cali legumele sau pentru o omleta, deoarece are putere mare de gresare. La rece are consistenta unei unturi, iar la cald se lichefiaza. Eu l-am portionat in borcane de 400g si le pastrez in frigider. Un borcan il pastrez in camara, pentru folosinta, iar cand se termina scot alt borcan din frigider si-l depozitez in camara. Daca nu as face acest lucru, m-as chinui foarte …

Bento box la serviciu 2

1. Placinta de pui - dukan style si ridichii rosii.


2. Placinta de pui - dukan style si carne de curcan la conserva.


3. Salata bogata cu piept de pui fiert, rosii, ou fiert, rucola, sare, piper macinat si putin ulei de masline.


4. Omleta din 2 oua cu ardei capia rosu, umpluta cu rucola proaspata.


5. Paine integrala neframantata, mar si cascaval.

Rulada aperitiv cu spanac si crema de branza

Anul acesta se pare ca a fost sub semnul ruladelor. Chiar daca pe blog nu se observa acest lucru, anul acesta am preparat o gramada de rulade, atat dulci cat si rulade aperitiv. Rulada de fata a aparut in meniul nostru in urma unei provocari culinare si trebuie sa recunosc ca am fost incantata de idee, mai ales pentru ca de multa vreme vroiam sa incerc o astfel de rulada si parca niciodata nu era momentul potrivit.  Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera, iar inspiratie mi-a fost CristinaK cu a ei Rulada-aperitiv din albusuri.
Ingrediente: - 6 oua - 1 lingura otet - 1 punga spanac congelat (400g) - 250g branza de vaci bine scursa (Romfulda 1% grasime) - sare si piper negru macinat ( eu am folosit sare roz de Himalaya)

Spanacul l-am lasat la decongelat, apoi l-am scurs bine de apa in pumni.
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Albusurile le-am batut spuma tare cu o lingura de otet, putina s…

Castraveti bulgaresti

Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii ei bulgaresti. Abia astept sa vad daca vor avea succes in familia mea!

Ingrediente:
- castraveti proaspeti, de marime mica
- ceapa taiata solzisori
- catei de usturoi
- sare pentru muraturi
- otet
- slim sugar
- foi de dafin
- boabe de mustar
- boabe de piper negru
***se mai poate adauga hrean si morcov


Castravetii i-am pus intr-un lighean cu apa rece pentru doua ore.
Am pregatit borcane curate si uscate si ceapa am taiat-o solzisori.
Borcanele le-am asezat pe masa, cu capacele langa ele si in fiecare borcan am pus o lingurita de amestec de boabe de mustar si boabe de piper negru si cateva feliute de ceapa. Cu grija am indesat castravetii in borcane, avand grija sa nu ramana mult loc liber.
Deasupra castravetilor, in fiecare borcan am pus 2-3 catei de usturoi (cateii mai grasuni i-am taiat in doua sau trei), o foaie de dafin, o lingurita cu varf de sa…

Chec dukan cu mere si scortisoara

Checul acesta cu mere este o adaptare a acestui Chec simplu cu mere. Am avut comanda de chec cu mere si pentru a nu fi tentata de a manca si eu din el (din motive de dieta), mi-am facut si eu chec cu mere conform cu dieta Dukan. A iesit atat de bun si aromat ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - incepand cu faza de consolidare din cauza merelor, dar daca sunt inlocuite cu dovleac de exemplu, checul poate fi consumat din faza de croaziera - zile PL.

Ingrediente:
- 2 oua
- 4 linguri slim sugar
- 100 ml lapte rece
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 2 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura faina arorut (sau amidon de porumb)
- 1 lingurita faina konjac
- 1 lingurita scortisoara pudra
- cubulete de mar curatat de coaja (3 mere mai micute)


Intr-un castron am mixat 3 minute la viteza maxima ouale cu indulcitorul. Am adaugat laptele si crema de branza si am continuat mixarea la viteza maxima inca 3 minute.
Intr-un castronel am amestecat taratele …

Tort cu crema din lapte prins

Sa nu-mi zici draga cititorule ca nu ti s-a intamplat niciodata sa ti se prinda laptele la fiert! Nu? Serios? Doar mie mi se intampla asta? Este adevarat ca am amestecat laptele din doua cutii, una abia desfacuta si alta care statea de ceva vreme in frigider, dar nu cred ca sunt singura care face asta.
Pentru ca blatul era gata si isi astepta crema si pentru ca nu aveam nimic de pierdut, am hotarat sa-mi continui treaba si sa ignor faptul ca laptele s-a adunat in momentul fierberii. Fie vorba intre noi, oricand as fi putut face o budinca noua. Pana la urma s-a dovedit ca a fost o idee buna, iar budinca facuta cu lapte prins a fost delicioasa ♥♥♥
Pentru ca este vorba de un tort, m-am gandit sa il lipesc de o imbratisare virtuala si alaturi de un gand bun sa le trimit toate catre doamna Lubita, o doamna tare harnica si inimoasa pe care am cunoscut-o datorita provocarii Virtual Hug. Doamna Lubita, sau Lulu cum este cunoscuta in lumea virtuala, patroneaza un blog culinar tare dragut, Pov…