miercuri, 23 decembrie 2015

Prajitura de cacao cu budinca de mac


Azi as fi postat o ciorba de varza super buna, dar pentru ca in aceasta perioada sunt la mare cautare retetele de prajituri, am zis sa vin si eu cu o propunere pentru cei care sunt la dieta.
Prajiturica asta este inspirata de rulada cu crema de mac, postata cu ceva vreme in urma. Este o prajitura foarte buna si va promit ca nu-si va da nimeni seama ca nu contine faina, zahar si nici grasime, deci o puteti prepara pentru masa de Craciun.

Acest desert este conform cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura cacao
- 1 lingura ness
- 3 linguri slim sugar
- 1 lingurita esenta de ciocolata
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri amidon de porumb (30g)
- 2 linguri seminte de mac
- 2 linguri slim sugar
- 1 lingurita esenta de cocos
***Glazura:
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita slim sugar
- 2 linguri lapte rece 1.5% grasime

Pentru blat am batut albusurile spuma tare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat in spuma de albusuri galbenusurile, indulcitorul si esenta de ciocolata.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz cu ness-ul, laptele praf si cacao. Acest amestec uscat l-am incorporat cu ajutorul unui tel in spuma dulce de oua.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm).


Am copt blatul 45 minute la foc mediu spre mic, pe raftul de sus al cuptorului.


Pentru crema am pus la fiert 400 ml lapte.
Intr-un vas am amestecat bine amidonul cu indulcitorul, esenta, semintele de mac si 100 ml lapte rece.


Cand laptele s-a infierbantat, am turnat amestecul cu mac si am continuat fierberea la foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia s-a ingrosat.


Am scos blatul din tava, am captusit tava cu folie de plastic si am taiat blatul in doua foi.
Am asezat in tava prima foaie de blat si am nivelat deasupra ei budinca fierbinte.


Peste budinca am asezat a doua foaie de blat si am presat usor.
Intr-un castronel am amestecat bine ingredientele pentru glazura si amestecul obtinut l-am intins pe suprafata prajiturii.
Am bagat prajitura la frigider peste noapte.


A doua zi am scos cu grija prajitura pe un platou si am indepartat folia de plastic.


Se feliaza foarte frumos, iar contrastul de culori face sectiunea sa arate apetisant ♥


Eu nu am insiropat blatul, dar cu ajutorul budincii fierbinti, am obtinut un blat usor insiropat.


Neaparat sa incercati! Merita ♥♥♥


Va urez spor la treburi!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana