miercuri, 21 octombrie 2015

Cafea cu ulei de cocos


Despre uleiul de cocos am citit numai de bine, prin urmare cand l-am vazut pe site-ul adiograsime.ro, a fost musai sa-l comand si eu. S-a dovedit a fi o idee buna, pentru ca efectiv m-am indragostit de el ♥♥♥ Daca initial am crezut ca va trebui sa-l impart si la altii, pentru ca mi s-a parut mult o galetuta de 2500g, acum ma felicit ca nu am facut-o! Il folosesc aproape in fiecare zi, la mancare sau in cafea si acum ma gandesc ca in curand va trebui sa comand o alta galetuta.

La gatit se comporta exemplar, are o consistenta matasoasa si nu schimba cu nimic gustul mancarii ♥♥♥ O cantitate mica este suficienta pentru a cali legumele sau pentru o omleta, deoarece are putere mare de gresare. La rece are consistenta unei unturi, iar la cald se lichefiaza. Eu l-am portionat in borcane de 400g si le pastrez in frigider. Un borcan il pastrez in camara, pentru folosinta, iar cand se termina scot alt borcan din frigider si-l depozitez in camara. Daca nu as face acest lucru, m-as chinui foarte tare sa-l scot din borcan, pentru ca la frig uleiul de cocos se solidifica tare.
In dieta Dukan este permisa o lingurita de ulei/zi, prin urmare am hotarat ca acea lingurita permisa sa fie de ulei de cocos.
Spuneam mai sus ca am inceput sa beau din cand in cand cafea cu adaos de ulei de cocos. Despre ea am aflat citind postarile dintr-un grup dedicat dietei ketogenice si, intrigata fiind de idee, am inceput sa caut mai multe informatii pe internet. Pentru ca este foarte laudata, chiar si de cei foarte atenti cu dieta lor, am incercat-o intr-o zi. Mi-a placut foarte mult, prin urmare cam de doua ori pe saptamana asa imi beau cafeaua. Am observat ca senzatia de foame este mult diminuata in zilele in care beau aceasta cafea imbunatatita, facand plimbarile catre si de la frigider foarte rare.
54 de beneficii ale uleiului de cocos dovedite stiintific puteti citi daca accesati link-ul.

Pentru o portie este nevoie de:
- o cana cafea gata preparata
- o lingurita ulei de cocos

Cafeaua o preparati cum va place, la ibric sau la aparat, indulcita sau nu. Eu prefer cafeaua oparita si neindulcita.


In vasul mixerului am turnat cafeaua preparata, fierbinte, si am adaugat uleiul de cocos.


Am mixat 2 minute la viteza maxima.


Cafeaua isi schimba culoarea si din maroniu inchis prinde culoarea cafelei cu lapte. Deasupra se formeaza un strat de spuma.
Am turnat cafeaua inapoi in cana si am savurat-o cu mare placere ♥♥♥


Incercati si voi!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana