joi, 24 septembrie 2015

Prajitura cu mousse de lamaie


Nu, nu pot explica sectiunea asta ciudata. Chiar nu-mi dau seama cum am reusit sa asez atat de neobisnuit blatul acela. Tot raul spre bine insa, pentru ca prajitura mea a surprins placut atat prin gust cat si prin sectiune ♥♥♥
Reteta este preluata de la Cristina - Arome si culori si a fost tema unei provocari culinare pe un grup dukan de pe facebook. Multumesc Cristina pentru idee!!! Eu i-am facut cateva modificari, astfel incat sa micsorez numarul toleratelor.

Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 3 oua
- 2 linguri slim sugar
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate psyllium
- 1 lingurita esenta de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
***Mousse:
- 2 oua
- 1 plic praf budinca cu gust de vanilie
- 2 linguri slim sugar
- 600 ml lapte 1.5% grasime
- 1 plic gelatina granule
- 1 lingurita esenta de lamaie


Pentru blat am batut albusurile spuma tare. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma de albusuri galbenusurile, indulcitorul si esenta de lamaie.
Intr-un castronel am amestecat taratele de grau cu taratele de psyllium si praful de copt.


Cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare am amestecat spuma de oua cu amestecul uscat. Amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava dreptunghiulara de silicon (23.5 X 20 cm).
Am copt blatul 30 minute la foc mediu spre mic pe raftul de sus al cuptorului.


Pentru mousse prima data am pus gelatina la hidratat in 100 ml lapte rece.
Albusurile le-am batut spuma tare, iar galbenusurile le-am amestecat cu indulcitorul, praful de budinca si 100 ml lapte rece. Restul de 400 ml lapte l-am pus la fiert.
Cand laptele s-a infierbantat bine, am turnat peste el amestecul de galbenusuri cu praf de budinca. Am avut grija sa amestec mereu si am tinut craticioara pe foc micut pana cand budinca s-a ingrosat. Atentie, este gata rapid!


In budinca fierbinte, luata de pe foc, am turnat gelatina hidratata si am amestecat bine, astfel incat gelatina sa se topeasca bine.


Am turnat budinca fierbinte peste albusurile spuma si am amestecat usor cu ajutorul unui tel.


Blatul se coace foarte frumos si nu se lasa deloc cand se raceste.


Am tapetat cu folie de plastic o tava de chec (21.5 X 10 cm).
Blatul l-am taiat in doua bucati, pe lungime.


In tava am turnat 1/2 din crema...


... peste crema am asezat o foaie de blat...


... peste care am turnat restul de crema.
In acest moment mi-am dat seama ca imi trebuia o tava ma inalta, asa ca am taiat rapid cateva bucati de carton si m-am ajutat de ele sa obtin inaltimea necesara pentru a termina de construit prajitura.


Am asezat peste crema si a doua foaie de blat si am apasat usor.


Am impachetat prajitura cu excesul de folie si am bagat tava la frigider peste noapte.


A doua zi am rasturnat prajitura pe un carpator si am indepartat folia cu grija.


Se feliaza foarte usor daca aveti cutitul bine ascutit.


Este o combinatie reusita ♥ Am savurat cu mare placere o felie de prajitura la cafeaua de dimineata ♥♥♥


Blatul se inmoaie perfect de la crema, deci nu trebuie insiropat.


Sa ne fie de bine!

Nu uitati de concursul la care puteti castiga produse alimentare in valoare de 100 lei! Alegeti o reteta de pe blogul meu, incercati-o, faceti o poza preparatului final in care sa apara un bilet scris de mana cu textul "pentru Cristina", postati poza pe pagina voastra de facebook cu hastagurile #cristinasworld si #adiograsime si lasati un comentariu cu link catre poza voastra la postarea concursului.  Arata-ti simpatia si da un like paginii de facebook Adiograsime.ro.  Mai multe detalii gasiti accesand acest link: Gateste si castiga produse in valoare de 100 lei! Bafta!!!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana