miercuri, 5 august 2015

Prajitura pufoasa cu budinca de ciocolata si rom


Foarte mare succes au retetele de prajituri si sunt cele mai cautate pe acest blog. Asta demostreaza ca dulcele este pentru multi o dependenta. Cum rezolvi pofta de dulce daca esti la dieta? Faci dulciuri conforme 
Prajitura de fata a iesit foarte foarte buna si nici un degustator nu si-a dat seama ca este un desert dietetic ♥♥♥
Acest desert este conform cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua marisoare
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri gluten
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 5 linguri green sugar sau 3 linguri slim sugar (il recomand pe cel din urma)
- 1 lingurita esenta de unt
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
-  2 linguri rase slim sugar
- 1 plic budinca de ciocolata cu rom
***Sirop:
- 300 ml apa
- 1 lingurita esenta de unt
- 2 linguri rase slim sugar


Precizam mai sus ca nu recomand indulcitorul green sugar si vreau sa va explic de ce. Am primit acest indulcitor pentru testare in urma cu ceva vreme, am si scris despre asta aici: Green sugar - indulcitor natural. L-am incercat de cateva ori si acum ma pot pronunta in cunostinta de cauza.
Mie nu mi-a placut deloc! O chestie ciudata, pe care am tot verificat-o, este ca se imprastie in aer un praf greu, inecacios si persistent cand il manevrezi cu mixerul si chiar si cand il pui cu lingura din borcan in castron. Nici nu puteam sa stau langa castron!! Opream mixerul si plecam din bucatarie 5-10 minute pentru a da timp prafului sa se aseze si abia apoi continuam treaba. O alta ciudatenie este ca in momentul coacerii bucataria se umple de fum de nu poti sa stai!! Cu alti indulcitori nu am patit asta. In plus gustul dulce este fad, trebuie sa folosesti o cantitate mare si se simte o tenta amaruie la copt. I-am scris aceste lucruri doamnei care m-a contactat pentru a testa produsul si nu am primit raspuns de la ea. Dansa ar fi dorit o colaborare de lunga durata, insa am fost nevoita sa refuz in urma testarii.
Am observat ca sunt alte bloggerite culinare care il recomanda si il lauda, eu insa nu pot face asta din pacate. Cum parerile sunt impartite, cred ca fiecare hotaraste cum este mai bine.
Eu va recomand eritritolul cu stevia 1:4 sau slim sugar de pe site-ul adiograsime.ro. Indulcesc foarte bine si se foloseste o cantitate mult mai mica, se comporta exemplar la copt, gustul este super bun si in plus au un pret mai bun.


Acum destul cu pledoariile si sa trecem la prajitura minunata.
Pentru blat am batut spuma tare albusurile cu putina sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat in castron esenta de unt, galbenusurile si indulcitorul.


Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz cu laptele praf si glutenul. Acest amestec uscat l-am incorporat in spuma dulce de oua cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare.


Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm).


Am copt blatul in cuptorasul electric, la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 40 minute.
Blatul creste frumos, nu se lasa decat foarte putin dupa racire si este foarte pufos ♥♥♥


Dupa ce s-a racorit o jumatate de ora scos din tava in care l-am copt, am taiat blatul in doua foi. Cat timp blatul s-a racorit, am preparat budinca dupa indicatiile de pe plic si am amestecat intr-un pahar ingredientele pentru sirop.


Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie alimentara. Am asezat prima foaie de blat, am insiropat-o cu jumatate din sirop si am turnat peste ea jumatate din budinca de ciocolata cu rom.


Am asezat peste budinca a doua foaie de blat, am insiropat-o cu restul de sirop si am nivelat peste ea budinca ramasa.


Am dat prajitura la rece pentru cateva ore.
Se feliaza foarte frumos, arata bine in sectiune si este delicioasa ♥♥♥



Merita incercata! ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana