marți, 11 august 2015

Prajitura cu morcovi si scortisoara


Si daca tot suntem la inceput de august (ma rog, aproape de mijloc deja), este cazul sa-mi trimit imbratisarea virtuala lunara. Gandurile mele bune si imbratisarea virtuala se indreapta catre Gabriela - Casuta gandurilor mele, o doamna tare draguta, al carei blog l-am descoperit doar de vreo trei luni. Simt ca are mare nevoie de multe imbratisari si incurajari si de aceea sint sigura ca si imbratisarea mea va fi bine primita.

Draga Gabriela, viata nu este usoara si mereu suntem supusi datoriei de a ne asuma tot felul de decizii pe care le-am luat la un moment dat. Stiu ca uneori lumina prin care privim lucrurile si oamenii din jurul nostru nu este roz, dar mai stiu si ca ai multe de oferit si de invatat. Sustinere vei gasi mereu la cei apropiati, chiar atunci cand te astepti mai putin. Fii puternica si lasa-te coplesita doar de ganduri bune!
Iti dedic cu drag o prajitura delicioasa cu morcov si scortioara, chiar daca este dietetica si tu nu ai deloc nevoie de dieta. Este doar pentru a indulci gandul bun trimis catre tine.

Ingrediente:
- 5 oua
- 2 linguri de tarate ovaz
- 2 linguri tarate psyllium
- 3 linguri amidon sau faina de arorut
- 3 linguri slim sugar
- 1 lingura rasa scortisoara pudra
- 1/2 lingurita praf de chimen
- 1/4 lingurita praf de cardamon
- 3 morcovi mari rasi pe razatoarea mica.


Albusurile le-am batut spuma tare.


Continuand mixarea la viteza maxima am adaugat  galbenusurile si indulcitorul.
Taratele le-am amestecat cu amidonul si condimentele si le-am incorporat usor, cu ajutorul unui tel, in spuma dulce de oua.


La final am incorporat morcovii rasi.


Am turnat totul intr-o tava patrata din silicon (23x23 cm) si am copt prajitura la 150 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 50 minute.



 Miroase senzational ♥♥♥ Blatul se coace foarte frumos si este pufos.


Poate va intrebati ce-i cu praful de chimen. Ei bine, borcanasele in care tin condimentele pudra sunt la fel si am fost ferm convinsa ca este praf de ghimbir. Abia cand am pus borcanasul la loc am vazut de fapt ce este!!!
Totusi, pandispanul a iesit extrem de bun, deci si data viitoare voi pune tot praf de chimen.


In sectiune arata chiar bine, iar gustul este foarte bun ♥♥♥  Este o prajitura aromata si delicioasa ♥♥♥


Se face foarte usor si este perfecta si la pachetel ♥♥♥


Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.


Sa ne fie de bine!

In luna august imbratisarile virtuale vor fi contorizare de Loredana - Un ingeras de fata. Daca doriti sa participati si voi, mai multe detalii gasiti aici: Provocarea " Virtual hug".

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana