vineri, 26 iunie 2015

Tort la metru cu aroma de pere


Pentru ca este un tort lung, lat si inalt  am zis ca nu gresesc cu nimic daca ii zic "tort la metru". Puteti hrani o armata mai mica cu el, se face foarte usor, este extraordinar de bun, crema este multa si spumoasa, deci nu sunt motive sa nu-l incercati. ♥♥♥

Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 8 oua
- 4 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 2 linguri tarate psyllium
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita faina konjac
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de pere
***Crema:
- 2 plicuri budinca vanilie
- 1 litru lapte 1.5% grasime
- 4 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 4 oua
- 1 lingura esenta de pere
- 2 plicuri gelatina granule
- 200 ml apa rece
***Pentru insiropat:
- 100 ml lapte rece

Pentru blat am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat peste albusuri galbenusurile, eritritolul si esenta de pere.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz, taratele, de grau, taratele de psyllium, laptele praf, faina de konjac si praful de copt. Acest amestec uscat l-am incorporat in spuma dulce de oua cu ajutorului unui tel si cu miscari usoare.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara inalta (22 X 35 cm), captusita pe fund cu hartie de copt.


Am bagat tava in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute. Blatul l-am lasat sa se raceasca in tava pana cand am pregatit crema.


Pentru crema am pus gelatina la hidratat in 200 ml apa rece pentru 10 minute, apoi am topit-o la bain -marie. Intr-un castron mare am pus cele 4 albusuri, iar galbenusurile le-am amestecat intr-un alt castronel cu eritritolul, praful de budinca, esenta de pere si 200 ml lapte rece. Restul de 800 ml lapte l-am pus la fiert.


Gelatina topita am turnat-o peste albusuri, apoi am batut albusurile spuma tare cu ajutorul mixerului.



In laptele fierbinte am turnat amestecul cu galbenusuri si am fiert la foc mic, amestecand mereu, pana cand s-a inchegat budinca. Am lasat budinca sa se racoreasca pe balcon 15 minute. Pe suprafata ei am pus folie alimentara ca sa nu prinda pojghita.
Budinca racorita am incorporat-o in spuma de albusuri cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare.



Am scos blatul din tava si l-am taiat in trei foi.
Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie alimentara.
Am asezat in tava prima foaie de blat, deasupra ei am turnat jumatate din crema, deasupra cremei am asezat alta foaie de blat si am repetat procedeul inca o data.
La final avem trei straturi de blat si doua de crema.



Ultima foaie am insiropat-o cu 100 ml lapte rece, cu ajutorul unei pensule. Celelalte foi nu au nevoie de insiropare pentru ca isi trag cat au nevoie din crema ce le acopera.


Am pus tava la rece peste noapte.
A doua zi am feliat si am servit tortul la cafeaua de dimineata.
Se feliaza foarte frumos si arata foarte bine in sectiune ♥♥♥


Moale, aromat, delicios ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana