duminică, 14 iunie 2015

Prajitura cremoasa cu lamaie


Tatal meu este fan dulciuri cu lamaie. De-a lungul timpului am incercat o gramada de retete pentru a gasi desertul perfect cu lamaie. Nu, inca nu l-am gasit! Asta nu inseamna ca incetez cautarile, ci doar ca lista de dulciuri cu lamaie va fi foarte lunga. Dati-mi de stire daca stiti o reteta minunata cu lamaie!
Aceasta prajitura este cea mai recenta incercare si pentru ca rezultatul a fost bun, defilez cu ea pe blog pentru aducere aminte si contorizare, dar mai ales pentru a o dedica Victoriei.
Vicky este o bloggerita culinara foarte talentata, pe care am cunoscut-o de curand prin intermediu provocarii Virtual hug. Am petrecut cateva ore pe blogul ei si am ramas placut impresionata ♥♥♥ Gateste pe gustul meu si mi-am salvat cateva (mai multe) retete de pe blogul ei pe care vreau sa le incerc si eu.
Sunt o persoana simpla, care respecta valorile traditionale, o femeie ca oricare alta, care locuieste in Bucuresti impreuna cu familia si care incearca sa se exprime si sa comunice cu voi intr-un mod total diferit decat este cunoscuta. Ma numesc Victoria, dar prietenii, cunoscutii si cei dragi, imi spun Vicky " - Vicky's Recipes

Ingrediente;
- 6 oua
- 7 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 200 ml frisca lichida
- 600 ml lapte rece
- 275g branza de vaci granulata
- coaja de la o lamaie
- zeama de la doua lamai mari


Albusurile le-am batut spuma tare.
Galbenusurile si zaharul le-am mixat bine cateva minute, pana cand au devenit cremoase si si-au schimbat culoarea.


Am adaugat branza de vaci, frisca lichida, coaja de lamaie, zeama de lamaie si faina si am mixat la viteza mica doar cat sa se amestece toate. La final am adaugat laptele si am mai amestecat putin.




In acest amestec am incorporat cu un tel spuma de albusuri.


Am turnat compozitia intr-o tava inalta (20 X 30 cm), captusita cu hartie de copt. Cu ajutorul telului si cu miscari circulare usoare, pana la fund, am nivelat compozitia in tava.


Am bagat tava la cuptor, pe raful de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora si 15 minute. Am lasat prajitura sa se raceasca in cuptor. Miroase senzational ♥♥♥


Dupa ce s-a racit, am scos-o din tava si am taiat-o.


Se taie foarte frumos, iar in sectiune se observa cat este de cremoasa ♥♥♥



A fost foarte buna si aromata ♥♥♥ Sa ne fie de bine!


Parada imbratisarilor virtuale din luna iunie va fi gazduita de Simona - Cofetar de ocazie.


Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana