marți, 9 iunie 2015

Friptura fiarta de pui


Azi vreau sa va zic despre o friptura de pui, frageda si delicioasa ♥♥♥
Vroiam friptura, dar friptura frageda si cu sos, prin urmare m-am gandit imediat la Friptura casei. Pentru ca nu am avut carne de porc, am folosit pulpe de pui si astfel am incercat si aceasta varianta. Delicioasa mancarea asta! ♥♥♥


Ingrediente:
- pulpe de pui (eu am folosit sferturi posterioare de pui)
- 3 foi de dafin
- boabe de piper
- pasta de tomate sau sos de rosii
- 6-7 catei usturoi
- sare si piper negru macinat

Pulpele spalate bine le-am pus la fiert la foc mic, in apa rece in care am adaugat o lingurita de sare. Nu trebuie pusa multa apa, ci doar cat sa acopere carnea de doua degete. Am adunat spuma de cate ori s-a format, iar dupa ce nu s-a mai format spuma, am adaugat in apa foile de dafin si o lingura de boabe de piper negru.


Am lasat pulpele sa fiarba la foc mic pana cand carnea a fost bine fiarta si furculita intra usor in ea.Pulpele fierte le-am asezat intr-o tava incapatoare si le-am presarat cu putina sare si mult piper macinat.


Printre pulpe am presarat usturoiul maruntit, am turnat din apa in care a fiert carnea, cat sa acopere pulpele pe jumatate,  si am adaugat si pasta de tomate.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute.


Gatite in acest fel, carnea a ramas frageda si buna, iar sosul a fost delicios ♥♥♥


Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Sa ne fie de bine!