miercuri, 24 iunie 2015

Chec dukan cu gem


Pentru ca mai aveam cam jumatate de borcanel dintr-un gem fara zahar, am hotarat sa-l folosesc la ceva dulce. Am adunat repede intr-un bol cateva ingrediente + gemul ce trebuia consumat si am facut un chec bun, pufos si aromat care ne-a facut dimineata mai frumoasa, alaturi de o cafea buna ♥♥♥

Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - din croaziera (daca se foloseste dulceata/gem de rabarbar, de salcam, de trandafiri, de goji, de dovleac, de dovlecel, de morcov) si din consolidare daca se foloseste gem de fructe fara zahar sau cu indulcitor. Este o reteta foarte simpla si cu rezultat delicios ♥♥♥

Ingrediente:
- 4 oua
- 2 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingurita faina de konjac
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 4 linguri gem/dulceata permis in dieta
- 1 lingurita bicarbonat stinsa cu 1 lingura otet

Toate ingredientele le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine cu un tel.


Amestecul obtinut l-am turnat intr-o tava inalta de silicon (22 X 13 cm).


Am bagat tava in cuptorasul electric, la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 50 minute.


Am scos checul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am pudrat cu putin lapte praf si l-am portionat.


Este foarte bun si are o culoare foarte frumoasa ♥♥♥



Nu este un chec umed si nici uscat, nu foarte dulce dar nici fad. Este exact asa cum trebuie sa fie ♥♥♥
A fost perfect si la pachetel ♥♥♥


Sa ne fie de bine!