▼
duminică, 28 iunie 2015
Chec din lapte praf cu goji
Magia laptelui praf am observat-o si la Biscuiti din lapte praf, totusi am ramas masca cand am taiat checul asta si am zarit sectiunea ♥♥♥ Nu m-am asteptat la acest rezultat si am fost foarte placut surprinsa ♥♥♥
Lapte praf cu 0.1% grasime gasiti de cumparat pe site-ul adiograsime.ro. Acest lapte este vedeta principala a acestei retete. Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Inspiratie mi-a fost Oana Camacho, o dukanita foarte veche si foarte inventiva.
Ingrediente:
- 4 oua
- 9 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri amidon de porumb
- 2 linguri rase gluten
- 10 linguri lapte rece 1.5% grasime
- 1 lingura aroma cozonac
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putin otet sau suc de lamaie
- 2 linguri fructe goji
Intr-un bol am pus ouale si le-am mixat la viteza maxima 1 minut.
Am adaugat eritritolul, aroma de cozonac si laptele rece si am mixat inca 1 minut. A urmat laptele praf, amidonul, praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingura de otet.
A urmat glutenul...
... si fructele goji.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara de silicon, cu peretii inalti (22 X 13 cm).
Am copt checul in cuptorasul electric la 160 grade, pentru 30 minute.
Am scos checul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca bine inainte de a-l taia. L-am pudrat cu lapte praf pentru fata comerciala.
Se taie foarte frumos, iar sectiunea te lasa mut ♥♥♥
Are consistenta compacta si nu este deloc umed in interior.
A fost foarte bun langa cafeaua de dimineata ♥♥♥
Sa ne fie de bine!