duminică, 28 iunie 2015

Chec din lapte praf cu goji


Magia laptelui praf am observat-o si la Biscuiti din lapte praf, totusi am ramas masca cand am taiat checul asta si am zarit sectiunea ♥♥♥ Nu m-am asteptat la acest rezultat si am fost foarte placut surprinsa ♥♥♥

Lapte praf cu 0.1% grasime gasiti de cumparat pe site-ul adiograsime.ro. Acest lapte este vedeta principala a acestei retete. Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Inspiratie mi-a fost Oana Camacho, o dukanita foarte veche si foarte inventiva.

Ingrediente:
- 4 oua
- 9 linguri lapte praf 0.1%  grasime                                                
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri amidon de porumb
- 2 linguri rase gluten                                            
- 10 linguri lapte rece 1.5% grasime                                                
- 1 lingura aroma cozonac                                                
- 1 lingurita praf de copt                                                
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putin otet sau suc de lamaie
- 2 linguri fructe goji


Intr-un bol am pus ouale si le-am mixat la viteza maxima 1 minut.
                                 

Am adaugat eritritolul, aroma de cozonac si laptele rece si am mixat inca 1 minut. A urmat laptele praf, amidonul, praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingura de otet.


A urmat glutenul...


... si fructele goji.


Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara de silicon, cu peretii inalti (22 X 13 cm).


Am copt checul in cuptorasul electric la 160 grade, pentru 30 minute.


Am scos checul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca bine inainte de a-l taia. L-am pudrat cu lapte praf pentru fata comerciala.
Se taie foarte frumos, iar sectiunea te lasa mut ♥♥♥


Are consistenta compacta si nu este deloc umed in interior.







A fost foarte bun langa cafeaua de dimineata ♥♥♥
Sa ne fie de bine!