marți, 12 mai 2015

Paste konjac cu pui si legume la wok


A venit momentul pentru imbratisarea virtuala lunara, imbratisare ce se inscrie in provocarea Virtual hug gazduita in luna mai de Laura - Casuta Laurei. Gandurile mele bune din ultima luna a primaverii le voi trimite Iulianei - Economisim.info, o doamna pe care o citesc cu mare drag de mai bine de un an si de ale carei sfaturi pentru economisire si organizare incerc sa profit la maxim.
Mi-am facut chiar si borcan pentru bani la inceputul anului, in care pun in fiecare vineri o suma de bani in functie de cat am disponibil si bifez cu constinciozitate pe lista tiparita suma adaugata. Astfel in vinerile "banoase" pun sume de la sfarsitul listei, iar in vinerile mai "sarace" pun sume de la inceputul listei. Mai multe despre provocare puteti citi pe blogul Iulianei: Provocarea celor 52 de săptămâni… în 3 variante. Pic cu pic am adunat deja o suma frumusica, suma pe care nu cred ca as fi adunat-o in alte conditii. Nu am simtit ca fac un sacrificiu si nici nu simt nevoia sa ma "imprumut" din borcan, chiar daca l-am pus la vedere. Ce fac cu banii? Mergem in concediu! La anu cred ca voi strange prin aceeasi metoda banii necesari pentru un aragaz nou si astfel nu-mi mai fac rata.
Iuliana are multe, foarte multe idei bune si va invit sa o vizitati pentru ca sigur veti gasi ceva folositor pe blogul ei. Eu ii multumesc pentru toate sfaturile si ideile pe care le imparte cu atata darnicie!

Pastele konjac, cunoscute si ca paste shirataki, se potrivesc de minune in mancarurile de inspiratie asiatica si mi se par o gaselnita inteligenta pentru cei care sunt la dieta si ravnesc la o portie de paste. Aceste paste isi pastreaza forma si dimensiunea la gatit si nu vor fi niciodata prea fierte, indiferent daca le gatesti 15 sau 40 minute.
Pe blog sunt publicate alte patru retete, care mai de care mai buna, la care am folosit pastele shirataki:
Lasagna dulce cu dulma - dukan style
"Orez" shirataki cu crema de cocos si budinca de ciocolata - dukan style
Budinca dulce de paste shirataki
Paste konjac la tigaie, cu pui si ou
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza II.

Ingrediente:
- 1 kg pulpe de pui fara os si piele
- 1 punga spaghete konjac (200g)
- 1 morcov mic
- 1 tija telina apio
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ardei kapia rosu mare
- o bucatica cat degetul mic de radacina ghimbir
- 1 castravete
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri ketchup dulce fara zahar
- sare si piper macinat


Asa cum am precizat si cu alte ocazii, pentru a face mancare asiatica va trebuie o tigaie inalta antiaderenta sau un wok bun, iar ingredientele trebuie pregatite toate (spalate, taiate) si puse la indemana pentru ca vom lucra la foc mare si trebuie sa ne miscam repede. Mancarea este gata in cateva minute!
Carnea am taiat-o fasii groase de un deget, ghimbirul l-am taiat cubulete mici, ardeiul kapia si telina apio le-am taiat bastonase scurte, morcovul l-am taiat bastonase lungi si subtiri, iar ceapa am taiat-o pe diagonala in bucatele de 2 cm.
Am scurs bine spaghetele shirataki de apa in care sunt conservate, le-am clatit cu apa rece, apoi le-am pus la fiert in apa fierbinte cu o lingurita de sare. Le-am lasat sa fiarba 15 minute, apoi le-am scurs bine de apa.


Am incins tigaia, am turnat uleiul si am calit cateva secunde ghimbirul. Am adaugat fasiile de carne si le-am calit rapid, cat sa-si schimbe culoarea pe toate partile. Am presarat carnea cu sare si piper macinat.


Carnea calita am scos-o intr-un castron, iar in grasimea ramasa in  tigaie am adaugat morcovul. L-am calit un minunt, apoi am adaugat ardeiul kapia.


Dupa inca un minut am adaugat in tigaie telina apio si ceapa verde.


Dupa un alt minut am pus peste legume pastele si carnea.



Le-am lasat sa se imprieteneasca inca un minut si apoi am adaugat ketchupul. Am amestecat bine si am oprit focul.


Am impartit mancarea in farfurii si am presarat in fiecare farfurie fasii de castravete proaspat.



Foarte buna si satioasa mancarea asta ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana