miercuri, 20 mai 2015

Paine integrala, fara framantare


Sotul meu coace paine ♥♥♥ Da, sotul meu coace paine de doua ori pe saptamana ♥♥♥
Cu putina vreme in urma am trecut in faza de consolidare a dietei. In aceasta faza este voie paine integrala in limita a 2 felii/zi, prin urmare sotul meu a hotarat sa facem noi paine. Sa nu va inchipuiti ca urmam o reteta complicata si stam cu frica in san ca "oare creste?". Metoda aplicata de el este extraordinar de simpla si rezultatul a fost de fiecare data cel dorit. Painica este foarte buna si satioasa ♥♥♥

Reteta este conforma cu dieta Dukan - faza consolidare, iar din ingredientele enumerate mai jos rezulta o paine mare ce noua ne ajunge 3-4 zile (la 3 oameni).

Ingrediente:
- 1 kg faina integrala (recomand faina integrala din grau de la SanoVita!)
- 2 pliculete drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 850 ml apa calda


Intr-un castron mare am amestecat faina cu drojdia uscata.


Am turnat apa calda si sotul meu a inceput sa amestece totul cu mana.



A adaugat sarea si a continuat sa amestece usor, cat sa se distribuie sarea uniform in coca.
In alte dati am adaugat si mix de ierburi italiene si seminte de in.


Castronul l-am bagat in cuptorul stins si rece si am lasat coca sa creasca 30 minute.


Intr-o tava captusita cu folie de silicon (sau cu hartie de copt) a turnat coca crescuta si a nivelat-o usor cu mana uda.


Noi am folosit o tava rotunda de aceasta data (26 cm), dar cu alte ocazii am copt painea intr-o tava dreptunghiulara (20X30 cm) si mi s-a parut mai usor de portionat.


Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc, pentru 1 ora si 15-20 minute.


Noi coacem painea seara si dupa ce oprim focul, lasam painea in cuptor pana a doua zi. Nu stiu daca conteaza acest lucru, dar m-am gandit ca trebuie precizat.


Ia priviti mandrete de paine rumena si faloasa ♥♥♥



Si sectiunea:



Noi nu mai cumparam deloc paine de cand facem noi paine in casa, iar painea facuta de noi parca este cea mai buna dintre toate incercate pana acum ♥♥♥ Este mancata cu mare placere de toti ai casei ♥♥♥


Se pastreaza foarte bine cateva zile daca este pastrata intr-o punga.


Sa vina salata de vinete, pateul si tocanitele cu sos!
Pofta mare!