joi, 7 mai 2015

Ciorba de salata iceberg cu omleta


Atat de mult ne-a placut ciorba asta! ♥♥♥
Initial am vrut sa fac ciorba de salata, dar pentru ca nu am gasit salata frumoasa la magazin, am cumparat o salata iceberg. S-a dovedit a fi o alegere buna, pentru ca ciorba a iesit exceptionala ♥♥♥



Am mai folosit acest tip de salata la o ciorbita buna: Ciorba de urzici si salata iceberg

Ingrediente:
- 2 pulpe intregi de pui afumate
- 1 ceapa medie
- 1 morcov
- 2 tije telina apio
- 1 salata iceberg
- 5 oua
- 4 linguri ulei de masline
- sare si piper macinat
- 1 lingura otet

Pulpele de pui afumate le-am curatat de piele si os si carnea am taiat-o cubulete mici. Ceapa, tijele de telina si morcovul le-am taiat marunt, iar salata iceberg am taiat-o fideluta.
In oala in care urma sa fac ciorbica am pus ceapa la calit in 2 linguri ulei, impreuna cu putina sare si piper macinat. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat peste ea carnita, morcovul si telina apio. Le-am calit impreuna la foc mic vreo 5 minute, amestecand mereu, apoi am adaugat peste ele salata iceberg taiata fideluta. Am continuat calirea pana cand salata s-a inmuiat, moment in care am turnat in oala 2 litri de apa rece.


Am lasat ciorbica sa ajunga la fiert, timp in care am prajit in 2 linguri ulei o omleta simpla din 5 oua. Omleta am taiat-o cuburi marisoare si am pus-o in ciorba care fierbea. Am mai lasat pe foc 5 minute, am potrivit gustul cu sare si otet, apoi am oprit focul.
Am servit ciorbica imediat si tare mult ne-a mai placut ♥♥♥


Salata iceberg este mai dulceaga fata de salata normala si merge de minune in ciorbe.



Sa ne fie de bine!

PS Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza II.

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana