joi, 7 mai 2015

Ciorba de salata iceberg cu omleta


Atat de mult ne-a placut ciorba asta! ♥♥♥
Initial am vrut sa fac ciorba de salata, dar pentru ca nu am gasit salata frumoasa la magazin, am cumparat o salata iceberg. S-a dovedit a fi o alegere buna, pentru ca ciorba a iesit exceptionala ♥♥♥



Am mai folosit acest tip de salata la o ciorbita buna: Ciorba de urzici si salata iceberg

Ingrediente:
- 2 pulpe intregi de pui afumate
- 1 ceapa medie
- 1 morcov
- 2 tije telina apio
- 1 salata iceberg
- 5 oua
- 4 linguri ulei de masline
- sare si piper macinat
- 1 lingura otet

Pulpele de pui afumate le-am curatat de piele si os si carnea am taiat-o cubulete mici. Ceapa, tijele de telina si morcovul le-am taiat marunt, iar salata iceberg am taiat-o fideluta.
In oala in care urma sa fac ciorbica am pus ceapa la calit in 2 linguri ulei, impreuna cu putina sare si piper macinat. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat peste ea carnita, morcovul si telina apio. Le-am calit impreuna la foc mic vreo 5 minute, amestecand mereu, apoi am adaugat peste ele salata iceberg taiata fideluta. Am continuat calirea pana cand salata s-a inmuiat, moment in care am turnat in oala 2 litri de apa rece.


Am lasat ciorbica sa ajunga la fiert, timp in care am prajit in 2 linguri ulei o omleta simpla din 5 oua. Omleta am taiat-o cuburi marisoare si am pus-o in ciorba care fierbea. Am mai lasat pe foc 5 minute, am potrivit gustul cu sare si otet, apoi am oprit focul.
Am servit ciorbica imediat si tare mult ne-a mai placut ♥♥♥


Salata iceberg este mai dulceaga fata de salata normala si merge de minune in ciorbe.



Sa ne fie de bine!

PS Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza II.