joi, 5 martie 2015

Budinca de urda dulce - dukan style


Pentru ca am gasit urda dulce cu 1,5 % gasime si pentru ca am vrut sa fac ceva simplu, dulce si bun cu ea, azi vin la raport cu aceasta budinca minunata ce poate tine loc si de mic dejun, dar care merge de minune si la pachetel. Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PP si nu contine tolerate.
Despre faina de konjac, un minunat inlocuitor al amidonului, permisa nelimitat in dieta Dukan inca din faza de atac, am mai povestit eu si la alte retete. O punguta tine foarte mult timp pentru ca in general se foloseste o lingurita rasa sau doua lingurite rase la o reteta, deci nu va speriati de gramajul mic al pungutei.

Un alt ingredient inedit este xilit cu vanilie bourbon, un indulcitor sub forma de pulbere fina, foarte dulce si aromat. L-am folosit si la Tort triplu de ciocolata - dukan style.
Aceste doua ingrediente, precum si esenta de lamaie si eritritolul cu stevia (pe care eu il iubesc la maxim!), dar si multe alte minunatii, gasiti de cumparat pe site-ul adiograsime.ro.

Ingrediente:
- 500g urda 1,5 % grasime
- 4 oua
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 4 lingurite rase faina de konjac
- 1 lingura esenta de lamaie
xilit cu vanilie bourbon pentru pudrat la sfarsit



Am separat in doua castroane albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare. Galbenusurile le-am mixat 5 minute la viteza maxima cu eritritol si esenta de lamaie.



Peste galbenusuri am adaugat urda si faina de konjac si am mixat la viteza maxima 2 minute.


Am amestecat usor, cu un tel, spuma de albusuri cu a doua compozitie, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava metalica de tort (20 cm diametru) captusita pe fund cu hartie de copt si l-am nivelat frumos.


Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute. Am lasat budinca sa se raceasca in cuptor cateva ore.


La final am desprins marginile cu un cutit si am scos budinca pe un platou. Am indepartat cu grija hartia de copt si am pudrat budinca cu xilit vanilat.


Se taie foarte frumos si usor. Budinca este densa dar cremoasa si este foarte buna.





Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana