miercuri, 11 februarie 2015

Paste konjac la tigaie, cu pui si ou


Cu aceasta reteta particip la Mystery box challenge - februarie 2015.
Din cele 10 + 1 ingrediente propuse (tarate, iaurt, cacao, ciuperci, oua, paste, carne de pui, ardei, ceapa, lapte praf, branza de vaci), am folosit 5 + 1 (paste, oua, carne de pui, ardei, ceapa, branza de vaci). Pana la sfarsitul lunii voi mai face si alte retete care sa se incadreze in aceasta provocare.
Reteta de fata este o adaptare a retetei postata anterior, Paste prajite cu carnacior, ou si cascaval, si este o reteta conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera. Daca renuntati la ardeiul capia si puneti doar jumatate de ceapa, mancarea poate fi consumata in zile PP, inca din faza de atac a dieteti Dukan.

Pastele shirataki sunt paste din faina de konjac si sunt permise in cantitate nelimitata inca din prima faza a dietei Dukan. Nu contin gluten, soia, zahar si nici grasime. Ele se comercializeaza in pungute bine sigilate, deoarece sunt conservate in lichid, si sunt taiate in diferite forme: taitei lati, fidea, bob de orez, foi de lasagne, spaghete, galuste. Nu au un gust al lor propriu, chiar daca la deschiderea pungutei veti sesiza un miros ciudat. Se clatesc bine cu multa apa rece, se scurg, se fierb 10-15 minute, se scurg bine si apoi se pot folosi in mancare. Pastele vor imprumuta gustul mancarii, dar nu isi maresc volumul la gatit. Au consistenta elastica, chiar si dupa gatire indelungata, nu se rup usor, dar se taie foarte usor. Cand le mananci esti surprins de consistenta usor cauciucata, dar nu sunt deloc rele si te obisnuiesti repede cu ele. Sunt o alternativa foarte buna in dieta, pentru cei care duc lipsa pastelor.
Pe blog sunt publicate alte doua retete la care am folosit pastele shirataki:
Lasagna dulce cu dulma - dukan style
"Orez" shirataki cu crema de cocos si budinca de ciocolata - dukan style

Ingrediente:
- 700g carne tocata de pui (eu am avut din pulpe de pui)
- 275g branza de vaci 0.5% grasime (Pilos-Lidl)
- 5 oua
- 2 pungute spaghete shirataki
- 1 ceapa medie
- 1 ardei capia rosu, mare
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper negru macinat
- marar verde (optional)



Recomand aceste spaghete shirataki! Mi s-au parut mult mai bune decat pastele shirataki No Carb.



Am scurs bine spaghetele shirataki, le-am clatit cu apa rece, apoi le-am pus la fiert in apa fierbinte cu o lingurita de sare. Le-am lasat sa fiarba 15 minute, apoi le-am scurs bine de apa.


Intr-o tigaie antiaderenta am calit in doua linguri ulei de masline ceapa tocata marut si ardeiul kapia taiat bastonase mici. Am asezonat cu sare si piper negru macinat.



Cand ceapa a devenit sticloasa, am pus in tigaie carnea tocata de pui.


Am calit totul la foc mic, amestecand mereu, pana cand carnea a devenit albicioasa.


Am adaugat spaghetele shirataki bine scurse de apa si le-am amestecat cu carnea calita.


Intr-un castronel am amestecat bine cu o furculita branza de vaci cu ouale.


Amestecul rezultat l-am turnat in tigaie, peste carne si spaghete. Am amestecat usor si fara oprire, pana cand oul s-a coagulat, apoi am oprit focul.


Am servit mancarea imediat, presarata cu marar verde.


O bunatate! ♥♥♥ Satioasa, gustoasa si frumoasa ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana