miercuri, 7 ianuarie 2015

Negresa cu branza de vaci, mere si dulceata de ardei iute


A trecut jumatate de an de cand am facut aceasta negresa si eu tot nu am apucat sa o laud pe blog! Azi, verificand retetele din lista de postari in asteptare, am dat peste aceasta reteta care astepta cuminte sa o bag in seama. Nu am mai amanat-o, chiar daca aveam alta reteta in plan, prin urmare azi defilez pe blog cu o reteta inedita de desert, un pic ciudat, dar delicios si foarte aromat ♥♥♥ Se prepara foarte usor si rezultatul este garantat!

Aceasta negresa am preparat-o pentru ziua mea de nastere, alaturi de rulada cu mere, si a fost foarte laudata de colegii mei ♥♥♥

Ingrediente:
- 1 kg branza de vaci sfaramicioasa
- 200g zahar
- 400 ml apa
- 200 ml ulei
- 3 linguri dulceata de ardei iute
- 3 linguri cacao
- 300g faina
- 2 mere curatate de coaja si taiate cubulete mici
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingurita otet
- 100g fulgi de migdale (optional)


Toate ingredientele se amesteca bine intr-un castron mare. Usor, nu?


Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava (20X30 cm) cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt.


Deasupra am presarat fulgii de migdale si i-am presat usor in coca cu spatele unei linguri.


Am bagat tava in cuptor, la foc moderat, pe raftul de sus, pentru o ora. Gata! V-am zis ca este o reteta foarte simpla ♥♥♥


Am lasat-o cateva ore sa se raceasca, apoi am feliat-o.


Se observa in sectiune bucatelele de ardei rosu iute din dulceata de ardei iute. A fost o surpriza foarte placuta in negresa, dandu-i o aroma inedita ♥♥♥



Aceasta negresa are un blat umed, dar dens, moale si foarte bun ♥♥♥
In poza de mai jos se observa si cubuletetele de mar din compozitie:


Trebuie incercata macar o data!


Alte negrese pe acest blog:
Negresa delicioasa dukan
Negresa Dukan insiropata
Negresa Dukan la microunde
Negresa cu caramel si buline din urda dulce
Negresa cu gem si nuci (de post)