miercuri, 31 decembrie 2014

Retrospectiva 2014


  Ca la fiecare sfarsit de an, am tendinta sa ma mir cat de repede trec zilele. Cum bine spunea vecina mea, lasa sa treaca, ca doar de la noi trec. Unde mai pui ca si petrecem pe chestia asta!
  Nu, nu vreau sa credeti ca incep retrospectiva cu ganduri negative sau demoralizatoare! 2014 a fost un an foarte bun pentru mine si nu am nici un motiv sa ma plang de el. Mi s-au intamplat multe lucruri frumoase si am avut parte de multe zambete, am avut multe proiecte si provocari terminate cu succes, am bifat toata lista de rezolutii conturata la inceputul anului si am crescut (aici ma refer la blog) frumos si constant. ♥♥♥

luni, 29 decembrie 2014

Budinca de tofu cu gust de ciocolata - dukan style


Sper ca ati avut un Craciun de vis si ca ati primit tot ce v-ati dorit mai mult!
Eu vin astazi sa laud o budinca minunata, cu gust de ciocolata, care se pregateste foarte repede si usor. Face fata cu brio chiar si unei mese de sarbatoare, deci poate o luati in considerare pentru masa de Revelion. Nu contine oua si nu am folosit deloc aragazul pentru prepararea ei!

marți, 23 decembrie 2014

Fursecuri fragede cu nuca


Nu cred ca exista blog culinar care pana la ora asta nu a postat macar o reteta de biscuiti/fursecuri pentru Craciun. Luata de val, vin si eu azi cu o reteta de fursecuri fragede cu nuca, care au disparut foarte repede de pe farfurie. Se fac foarte usor si sunt foarte bune ♥♥♥

duminică, 21 decembrie 2014

Slaninuta murata


Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. 
De cativa ani insa nu am mai facut, pentru simplul motiv ca nu am mai avut porc, iar eu slanina nu cumpar din comert pentru ca nu consumam in mod normal. Anul acesta, in vara, am primit o bucatica de slanina proaspata de la nasii de botez ai fetiteti mele si pe loc am hotarat sa o murez. 
Postez acum aceasta reteta pentru ca abia acum, de putina vreme, am desfacut borcanul si am putut poza rezultatul final.

vineri, 19 decembrie 2014

Friptura de pui pe pat de legume


Ce face omul cand primeste o gaina faina si galbena, gata curatata si taiata? Friptura, bineinteles!
Gaina asta merita insa si un pat de legume, asa ca am strigat adunarea si s-au prezentat la apel niste dovlecei, cateva rosii si doua cepe. Restul este floare la ureche!

miercuri, 17 decembrie 2014

Briose ciocolatoase si pufoase - Teo style


Aceste briose pufoase, dulci si aratoase au fost facute de junioara mea pentru ziua ei de nastere. Lista de ingrediente a copiat-o dintr-o revista culinara scrisa in limba germana. I-a placut foarte mult poza din revista si a hotarat ca face si ea briosele astea. Nu stie nici o boaba in germana si nici nu s-a gandit sa copieze si modul de lucru, deci s-a descurcat doar cu lista de ingrediente. Fina Roxana a fost super draguta si ne-a tradus lista, astfel am stiut ce trebuie cumparat  Restul a fost distractie!

luni, 15 decembrie 2014

Prajitura Sah - dukan style


Aceasta prajitura este raspunsul la o provocare lansata de Mara Vlad pe un grup Dukan de pe facebook. Desi la prima vedere pare putin complicat, va asigur ca prajitura se prepara foarte usor.
Reteta initiala continea si amidon, dar eu am ales sa-l inlocuiesc cu faina de konjac, un minunat inlocuitor care este permis nelimitat in dieta Dukan inca din faza de atac.

sâmbătă, 13 decembrie 2014

Chec aperitiv cu peste afumat si creveti


  Astăzi propun o reteta gustoasa si rapida, conforma cu dieta Dukan, pentru ziua de PP si nu numai, pe care puteți sa o serviti si la PL, lângă legume asortate sau cu un sos bun alături. 
  Reteta suna așa: 400-500 g carne tocata vita, 150 g peste afumat, 1 mana de creveti, 2 oua, 1 lingura tarate de ovaz, 200 g.branza cu verdeata 0,2% grasimi (sau alta branza pana in 2%), piper cayenne, ierburi de provence, paprika (chili), estragon. Toate ingredientele se amesteca cu, carnea de vita, pestele afumat tăiat marunt si creveti. Amestecul se pune in tava de silicon in cuptor la 180 grade pentru 30-40 min. Se poate adaugă si verdeata. Eu am folosit doar ca decor, cu piper roșu alături. 
  Atentie, este picanta! Buna combinatia de condimente si checul aperitiv cu peste afumat si creveti este rapid de făcut! Pofta mare tuturor!

Mentionez ca doamna Carmen nu are blog personal, dar are pagina de facebook (Retete Dukanizate) si daca va plac retetele ei si doriti sa vedeti ce altceva a mai facut bun, va invit sa-i dati un like.

joi, 11 decembrie 2014

Pateu din ficat de pui - dukan style


Pe Mamy Vio am cunoscut-o prin intermediul grupurilor dukan de pe facebook. Este o doamna cu o imaginatie de invidiat, care gateste numai bunatati si a adaptat foarte multe retete clasice astfel incat sa devina conforme pentru dieta Dukan. Doamna Vio nu are blog, dar are pagina de facebook si acolo posteaza retetele minunate si pozele graitoare.

marți, 9 decembrie 2014

Clatite dukan


Clatite conforme cu dieta Dukan am mai facut eu si le-am postat pe blog:
Mini-clatite cu chimen
Mini clatite dukan cu flori de salcam
Pancakes cu scortisoara - dukan
Pancakes Dukan cu dulceata de salcam si crema de lamaie
Tortulet de clatite cu crema de cocos - dukan style
Tortulet dietetic cu cacao si branza de vaci
Reteta asta de clatite este un pic diferita fata de retetele deja postate si pentru ca mi-au placut foarte mult, atat la gust cat si ca aspect, am zis sa postez pe blog pentru inspiratie si aducere aminte.

duminică, 7 decembrie 2014

Pui cu ardei si muguri de fasole mung


Mancarea cu iz chinezesc mi se pare cel mai usor de adaptat dietei Dukan, asta pentru ca la prepararea ei se foloseste foarte putin ulei si poti combina alimentele dupa bunul plac. Poti experimenta condimente noi si alimente mai putin folosite in mod obisnuit de gospodine, cum ar fi ghimbirul proaspat, praful de ghimbir, mugurii de fasole mung, sosul de soia, piperul sichuan, ciupercile shiitake, mugurii de bambus si chiar castravetii proaspeti. Mancarea se prepara la foc iute si este gata foarte repede, singurele conditii fiind sa ai un wok sau o tigaie inalta si antiaderenta si sa pregatesti toate ingredientele inainte sa te apuci de gatit, adica sa le cureti/tai/razuiesti/macini, pentru a le avea pe toate la indemana.

vineri, 5 decembrie 2014

Salam de biscuiti cu migdale si cocos


Sunt ferm convinsa ca fiecare gospodina are propria reteta minunata pentru salamul de biscuiti! Chiar eu am gustat diferite variante, care mai de care mai buna si mai interesanta ♥♥♥ Pentru acest salam de biscuiti insa, am improvizat cu ce aveam deja la indemana si pentru ca rezultatul ne-a fost pe plac am zis sa scriu si pe blog ce si cum am facut, poate va folosi si altora.

miercuri, 3 decembrie 2014

Inimioare pufoase si dulci - dukan style


Un mic desert sau o mica gustare langa cafea  - in acest fel imi place mie sa mananc in fiecare zi taratele de ovaz obligatorii. Aceste inimioare se pot pregati de seara, astfel de dimineata le putem servi la cafea sau le putem pune la pachetel. Se pot servi simple sau umplute cu budinca sau crema de branza dulce. Este o reteta foarte simpla, iar de asta va veti convinge imediat.

luni, 1 decembrie 2014

Guguluf umplut cu budinca - dukan style


La multi ani Romania!!! La multi ani romani!!!
O mare sarbatoare trebuie sarbatorita iar o forma noua de silicon trebuie neaparat incercata, nu? Si ce era mai potrivit pentru o masa de sarbatoare decat un guguluf umplut cu budinca? Cam asa am gandit eu cand am ajuns acasa cu o forma din silicon abia cumparata de la Lidl. De la gand pana la fapta nu a mai fost mult, asa ca mi-am adunat pe masa ingredientele necesare si m-am apucat de treaba.

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana