Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie, 2014

Salata de radacinoase cu piept de pui si sos de maioneza - dukan style

Spuneam data trecuta ca am folosit sosul de maioneza la o minunata salata de legume cu piept de pui, iar azi a venit momentul sa va arat despre ce vorbeam. O sa vedeti ca nu este nimic complicat, iar ingredientele folosite sunt usor de gasit in magazine. Salata ne-a placut foarte mult, mai ales ca aduce foarte mult cu salata de boeuf, ceea ce o recomanda si pentru mesele de sarbatoare ce vor urma. In mod sigur o voi reface pentru masa de Craciun! ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac mare
- 1 radacina medie de telina
- 1 gulie mare
- o portie sos de maioneza
- sare si piper macinat


Intr-o oala cu apa rece am pus la fiert pieptul de pui la foc mic. Am spumuit de cate ori a fost nevoie.
Am curatat radacinoasele de coaja. Gulia am taiat-o in patru, radacina de telina am taiat-o in doua, iar morcovul si pastarnacul le-am lasat intregi.
Dupa ce nu s-a mai format spuma in oala, a…

Sos de maioneza - dukan style

Am hotarat sa scriu despre o salata de legume cu piept de pui la care am folosit un sos de maioneza tare bun, dar pentru ca sunt sigura ca multa lume cauta sosul asta ca atare, am zis ca bine as face daca l-as face doar pe sos vedeta astazi, urmand sa zic de salata data viitoare.
Ideea vine de la Maioneza in 30 secunde si este modificata un pic pentru a fi conforma cu dieta Dukan. Uleiul de masline este permis inca din faza de atac, limitat la 1 lingurita/zi, deci acest sos este conform cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de atac.

Ingrediente:
- 1 ou
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita cu varf mustar fara zahar
- sare si piper negru macinat
- cativa stropi de lamaie

Am folosit pentru prepararea sosului de maioneza un mixer vertical, la care am atasat dispozitivul pentru pasat legume, si un pahar inalt pentru ca astfel ingredientele stau adunate si sunt mai usor de cuprins de cupa dispozitivului.


Toate ingredientele le-am pus in paharul de plastic.


Am introdus pasatorul c…

Papanasi copti - dukan style

Este musai sa va zic de minunatiile astea delicioase!
De cand am descoperit reteta la Roxana Popa, o dukanita veche ce activeaza pe grupul "La masa cu Dukan", am refacut-o de nenumarate ori. Mie nu mi se pare ca aduc la gust cu papanasii, ci mai degraba cu placinta cu mere, dar daca i-am descoperit sub denumirea de "papanasi", atunci asa o sa le zic si eu. Sunt perfecti in orice moment al zilei, sunt foarte usor de facut si sunt deliciosi ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac pentru ca nu contine tolerate.

Ingrediente:
- 275g branza de vaci 0.5% grasime (Pilos)
- 3 oua marisoare sau 4 oua mai mici
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate grau
- 2 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie


Branzica trebuie sa fie din cea granulata, nu din cea cremoasa!!!


Toate ingredientele enumerate mai sus se amesteca bine intr-un castronel, cu un…

Ciocolata de casa - dukan style

Am incercat de foarte multe ori sa fac ciocolata de casa conforma cu dieta Dukan, insa mereu trebuia sa o bag la congelator ca sa se inchege, iar daca statea un pic la temperatura camerei se topea si nu-mi placea deloc.
De cand am citit despre faina de konjac am hotarat sa incerc sa fac ciocolata de casa folosind aceasta faina pentru a o inchega, sperand sa obtin o consistenta cat mai apropiata de varianta originala. A fost un experiment reusit, mai ales pentru ca nu am folosit deloc frigiderul/congelatorul. Ciocolata mea si-a pastrat forma si s-a putut portiona. Consistenta este cremoasa, gustul este foarte bun, iar pofta este anihilata ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera din cauza toleratelor (cacao).
Laptele praf folosit este cu 0.1% grasime si este permis inca din atac in limita a 3 linguri/zi, ce depaseste aceasta limita se considera tolerat. Faina de konjac este permisa nelimitat inca din faza de atac. Eritritolul cu stevia a…

Covrigi - bretzel

Pentru provocarea secreta din luna noiembrie 2014, Kadia mi-a repartizat blogul Paulei - Enjoy Dessert. Intamplarea face ca anul trecut, in decembrie, cand tot Kadia a fost gazda provocarii, mi-a fost repartizat tot blogul Paulei. Atunci am pregatit Cheesecake cu dovleac ♥♥♥
Pentru aceasta data, am ales sa prepar covrigi-bretzel pentru ca tare frumusei i-au iesit Paulei, pentru ca sunt de post si pentru ca sunt facuti dintr-o coca pe care eu deja o cunosc foarte bine, deoarece o folosesc de ceva vreme la gogosile delicioase de post si la cozonacul de post.

Ingrediente:
- 500g faina + cateva linguri daca este nevoie
- un cubulet drojdie (20g)
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei (eu am pus ulei de masline)
- o cana apa calda (250ml)
- 1 lingurita sare
***pentru oparit covrigii:
- 1 litru apa
- 1 plic bicarbonat de sodiu
- 1 lingura sare
***pentru ornat:
- seminte (eu am pus de in)
- sare mare

Intr-un pahar inalt am frecat drojdia cu zaharul, o lingura de faina si 100 ml apa calda. Am …