sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Salata de radacinoase cu piept de pui si sos de maioneza - dukan style


Spuneam data trecuta ca am folosit sosul de maioneza la o minunata salata de legume cu piept de pui, iar azi a venit momentul sa va arat despre ce vorbeam. O sa vedeti ca nu este nimic complicat, iar ingredientele folosite sunt usor de gasit in magazine. Salata ne-a placut foarte mult, mai ales ca aduce foarte mult cu salata de boeuf, ceea ce o recomanda si pentru mesele de sarbatoare ce vor urma. In mod sigur o voi reface pentru masa de Craciun! ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac mare
- 1 radacina medie de telina
- 1 gulie mare
- o portie sos de maioneza
- sare si piper macinat


Intr-o oala cu apa rece am pus la fiert pieptul de pui la foc mic. Am spumuit de cate ori a fost nevoie.
Am curatat radacinoasele de coaja. Gulia am taiat-o in patru, radacina de telina am taiat-o in doua, iar morcovul si pastarnacul le-am lasat intregi.
Dupa ce nu s-a mai format spuma in oala, am adaugat in zeama radacinoasele pregatite si o lingurita sare. Am lasat totul sa fiarba incet, pana cand legumele au fost fierte si se puteau intepa usor cu furculita.


Am scos legumele si carnea pe o tava si le-am lasat sa se raceasca bine...


... apoi le-am taiat cubulete si le-am amestecat intr-un castron cu sosul de maioneza.


Am potrivit gustul cu sare si piper macinat. Se poate adauga si mustar daca va place, dar sa aveti grija sa fie mustar fara zahar.
Am servit salata imediat si tare ne-a mai placut! ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

P.S. Nu aruncati zeama in care au fiert carnea si legumele!!! Din ea puteti face o supa delicioasa ♥♥♥
Aici aveti cateva idei:      Supa cu figurine de ou
                                    Supa cu galuste din tarate de ovaz
                                    Supa cu taitei copti
                                   

joi, 27 noiembrie 2014

Sos de maioneza - dukan style


Am hotarat sa scriu despre o salata de legume cu piept de pui la care am folosit un sos de maioneza tare bun, dar pentru ca sunt sigura ca multa lume cauta sosul asta ca atare, am zis ca bine as face daca l-as face doar pe sos vedeta astazi, urmand sa zic de salata data viitoare.
Ideea vine de la Maioneza in 30 secunde si este modificata un pic pentru a fi conforma cu dieta Dukan. Uleiul de masline este permis inca din faza de atac, limitat la 1 lingurita/zi, deci acest sos este conform cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de atac.

Ingrediente:
- 1 ou
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita cu varf mustar fara zahar
- sare si piper negru macinat
- cativa stropi de lamaie

Am folosit pentru prepararea sosului de maioneza un mixer vertical, la care am atasat dispozitivul pentru pasat legume, si un pahar inalt pentru ca astfel ingredientele stau adunate si sunt mai usor de cuprins de cupa dispozitivului.


Toate ingredientele le-am pus in paharul de plastic.


Am introdus pasatorul cu grija in pahar, astfel incat sa prind sub cupa dispozitivului galbenusul si mare parte din mustar. Am mixat la viteza maxima, miscand usor dar fara a ridica mixerul, pana cand compozitia a devenit cremoasa si omogena.


De ce i-am zis sos si nu maioneza? Pentru ca a iesit ca o maioneza moale si nu am vrut sa induc pe nimeni in eroare. Probabil din cauza uleiului de masline?
Eu am folosit acest sos de maioneza la o salata de legume cu piept de pui, dar poate fi folosit si la oua umplute, la o salata de ciuperci cu usturoi, la o salata de legume gatite la gratar, la carnita gatita la gratar si la altele, care nu-mi vin acum in minte.
Sosul a imbracat foarte frumos cubuletele de legume si de piept de pui, transformand salata intr-o mancare apetisanta si foarte gustoasa ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

P.S. M-am inscris la Medias Blog Awards!!! Tineti-mi pumnii!
 Medias Blog Awards 2014 este un concurs organizat de Feri Teglas Blog si Proiectul MediasLive cu sprijinul Casa Gazelor Naturale si Vitamina Marketing.


marți, 25 noiembrie 2014

Papanasi copti - dukan style


Este musai sa va zic de minunatiile astea delicioase!
De cand am descoperit reteta la Roxana Popa, o dukanita veche ce activeaza pe grupul "La masa cu Dukan", am refacut-o de nenumarate ori. Mie nu mi se pare ca aduc la gust cu papanasii, ci mai degraba cu placinta cu mere, dar daca i-am descoperit sub denumirea de "papanasi", atunci asa o sa le zic si eu. Sunt perfecti in orice moment al zilei, sunt foarte usor de facut si sunt deliciosi ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac pentru ca nu contine tolerate.

Ingrediente:
- 275g branza de vaci 0.5% grasime (Pilos)
- 3 oua marisoare sau 4 oua mai mici
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate grau
- 2 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie


Branzica trebuie sa fie din cea granulata, nu din cea cremoasa!!!


Toate ingredientele enumerate mai sus se amesteca bine intr-un castronel, cu un tel sau cu o lingura.



Compozitia rezultata se pune in forme de silicon pentru briose. In functie de cat de mari sunt formele, ies 5 - 8 bucati.


Formele de silicon se pun intr-o tava metalica, pentru a putea fi manevrate mai bine.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 35 minute. Cand deasupra prind pojghita aurie, sunt gata.


Se scot imediat din forme si se lasa la racorit cateva minute.
Au un miros senzational, de-ti lasa gura apa ♥♥♥




Se pot servi simpli, sau cu un mot de branzica cremoasa frecata cu indulcitor si esenta. In ambele variante sunt la fel de buni ♥♥♥


Iata cat sunt de pufosi:


Sa-mi fie de bine!

duminică, 23 noiembrie 2014

Ciocolata de casa - dukan style


Am incercat de foarte multe ori sa fac ciocolata de casa conforma cu dieta Dukan, insa mereu trebuia sa o bag la congelator ca sa se inchege, iar daca statea un pic la temperatura camerei se topea si nu-mi placea deloc.
De cand am citit despre faina de konjac am hotarat sa incerc sa fac ciocolata de casa folosind aceasta faina pentru a o inchega, sperand sa obtin o consistenta cat mai apropiata de varianta originala. A fost un experiment reusit, mai ales pentru ca nu am folosit deloc frigiderul/congelatorul. Ciocolata mea si-a pastrat forma si s-a putut portiona. Consistenta este cremoasa, gustul este foarte bun, iar pofta este anihilata ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera din cauza toleratelor (cacao).
Laptele praf folosit este cu 0.1% grasime si este permis inca din atac in limita a 3 linguri/zi, ce depaseste aceasta limita se considera tolerat. Faina de konjac este permisa nelimitat inca din faza de atac. Eritritolul cu stevia are 0 calorii si indulceste foarte bine orice preparat in care este folosit, fara sa isi schimbe gustul la cald. Toate acestea, precum si esenta de alune cu frisca, pot fi cumparate de pe site-ul Adiograsime.ro, care si astazi, pana la ora 24, are reduceri frumoase de black friday.

Ingrediente:
- 250g lapte praf 0.1% grasime - am masurat cu lingura si au fost 15 linguri
- 1 lingurita faina konjac
- 2 linguri eritritol cu stevia
- 2 linguri cacao degresata
- 1 lingurita esenta de alune cu frisca
- 100 ml apa


Am pregatit o tava din silicon pentru chec (20 X 8 cm) si am captusit-o cu folie alimentara.
Apa am fiert-o 10 minute impreuna cu indulcitorul.
Laptele praf, faina de konjac si cacao le-am amestecat intr-un bol.


Am turnata apa clocotita peste prafuri si am amestecat bine cu un tel pentru a scapa de cocoloase.


Compozitia rezultata am turnat-o in tava pregatita si am nivelat-o usor.


Am lasat tava peste noapte in camara, la rece. A doua zi am scos-o din tava si am taiat-o cu un cutit inmuiat in apa calda.



Asta a fost tot!
Ciocolata a fost neasteptat de buna si se aseamana foarte mult cu ciocolata de casa pe care toti o iubim ♥♥♥ Este aromata, gustoasa, usor de facut si foarte cremoasa ♥♥♥




Acum, privind pozele, imi dau seama ca poate fi folosita si drept crema la un tort sau o prajitura conforme cu dieta dukan. O sa incerc si aceasta varianta!



Na ca am mai dukanit o pofta! Sa ne fie de bine!


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

vineri, 21 noiembrie 2014

Covrigi - bretzel


Pentru provocarea secreta din luna noiembrie 2014, Kadia mi-a repartizat blogul Paulei - Enjoy Dessert. Intamplarea face ca anul trecut, in decembrie, cand tot Kadia a fost gazda provocarii, mi-a fost repartizat tot blogul Paulei. Atunci am pregatit Cheesecake cu dovleac ♥♥♥
Pentru aceasta data, am ales sa prepar covrigi-bretzel pentru ca tare frumusei i-au iesit Paulei, pentru ca sunt de post si pentru ca sunt facuti dintr-o coca pe care eu deja o cunosc foarte bine, deoarece o folosesc de ceva vreme la gogosile delicioase de post si la cozonacul de post.

Ingrediente:
- 500g faina + cateva linguri daca este nevoie
- un cubulet drojdie (20g)
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei (eu am pus ulei de masline)
- o cana apa calda (250ml)
- 1 lingurita sare
***pentru oparit covrigii:
- 1 litru apa
- 1 plic bicarbonat de sodiu
- 1 lingura sare
***pentru ornat:
- seminte (eu am pus de in)
- sare mare

Intr-un pahar inalt am frecat drojdia cu zaharul, o lingura de faina si 100 ml apa calda. Am lasat maiaua sa creasca 10 minute.


Faina am pus-o intr-un bol si in mijlocul ei am facut o gropita in care am turnat maiaua crescuta. Am incorporat faina in maia, putin cate putin, cu ajutorul unei furculite, adaugand din cand in cand apa calda.


La final am adaugat sarea si uleiul si am mai framantat putin cu mana.



Am lasat coca sa creasca o ora intr-un loc ferit de curent rece (in cuptorul cu microunde).


Am rasturnat coca pe o planseta si am impartit-o in bucati cat o mingie de tenis. Din fiecare bucata de coca am intins un sul lung si apoi am format covrigi. Treaba asta mi s-a parut foarte complicata, pentru ca sulul meu de coca se strangea imediat ce incercam sa-l impletesc.


Intr-o oala am pus la fiert apa. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat sarea si bicarbonatul.
Am captusit tava de la aragaz cu hartie de copt si am pus-o la indemana.
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incinga.
Cu ajutorul unei palete am pus fiecare covrig in apa clocotita si l-am oparit 30 secunde, apoi i-am asezat cu grija in tava captusita.


Mie mi-au iesit 9 covrigi mari.


Junioara a presarat covrigii cu seminte de in si sare mare.



Am bagat tava in cuptorul incins, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 30 minute.


Nu au iesit ei ca la revista, dar au fost pufosi si tare buni ♥♥♥




Jumatate din ei au fost mancati inainte sa se raceasca si toata lumea i-a laudat ♥♥♥



Sunt perfecti la pachetel sau la micul-dejun!
Sa ne fie de bine!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape