Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie, 2014

Prajitura pufoasa cu capsune

Am primit de la mama mea cateva capsunele, mititele si acrisoare, abia coapte in gradinuta. N-or fi fost ele prea aratoase, dar in prajitura asta au facut impresie buna, fiind laudate de toti mesenii.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - din consolidare sau, pentru cei care urmeaza noua scara nutritionala, din ziua a treia. Daca inlocuiti capsunele cu rabarbar, dovleac sau flori de salcam, prajitura poate fi consumata in faza de croaziera - zile PL, iar daca nu adaugati nimic si consumati blatul simplu, prajitura este conforma si pentru zilele PP.

Ingrediente:
- 5 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz
- 2 limguri tarate fine de grau
- 4 linguri indulcitor pudra
- 3 linguri lapte rece 1,5% grasime
- 1 lingura esenta capsune
- cateva capsunele taiate cubulete mici

Am separat in doua castroane albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare, iar galbenusurile le-am mixat 2 minute cu taratele de ovaz, taratele de grau, indulcitorul pudra, laptele si…

Tort de lamaie

Tatal meu a implinit 59 de ani pe 15 iunie si cum el este mare fan lamaie, i-am pregatit un tort cu blat si crema de lamaie. Sursa de inspiratie pentru crema si turnarea ei pe tort mi-a fost Caietul cu retete - Tort cu crema de portocale.
Chiar daca aceasta placuta sarcina, de a pregati eu tortul, mi-a revenit de cativa ani, pe blog am postate doar doua torturi pregatite pentru ziua tatalui meu:
2012 - Tort "Foc de tabara"
2013 - Tort "Mustata"
La multi ani tata! Si anul acesta sa-ti aduca doar zile senine, sanatate, veselie si vesti bune!

Ingrediente:
***Blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 150g iaurt
- coaja razuita de la o lamaie mare
***Crema 1:
- zeama de la doua lamai mari
- 4 linguri zahar
- 300 ml apa
- 1 plic budinca vanilie
- 1 plic gelatina alimentara (10g)
- 250 ml frisca lichida - batuta spuma tare
- cateva picaturi colorant galben
***Crema 2:
- 400 ml lapte
- 1 plic budinca cu gust de frisca
- 2 linguri zahar
- 1 plic gelatina alimenta…

Paste dulci cu pesmet

De foarte multa vreme nu am mai postat pe blog o reteta de post! - asa gandeam acum cateva zile in timp ce derulam indexul meu de retete. Aveam in asteptare de foarte multa vreme (vreo 2 ani!!!) reteta asta de paste dulci cu pesmet, pe care am vazut-o la Irina, asa ca am hotarat ca a venit momentul sa le prepar si eu.
Reteta de fata este una foarte simpla si foarte ieftina, iar rezultatul este unul delicios ♥
Cei care tin dieta Dukan, trebuie sa stie ca acest fel de mancare este permis la masa de sarbatoare din faza de consolidare.

Ingrediente (4 portii):
- 500g paste fainoase (eu am avut melci spiralati)
- un pachet mic de biscuiti crocanti ( Picnic sau Petit Beurre) sau cateva linguri de pesmet
- 3-4 linguri indulcitor pudra sau zahar
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 3+2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa sare


Biscuitii i-am transformat in pesmet cu ajutorul mixerului.
Intr-o oala am pus la fiert 2 litri apa. Cand apa a incept sa fiarba, am adaugat sarea, 2 linguri ulei de…

Negresa delicioasa dukan

Din dorinta de a prepara o negresa dukan folosindu-ma de reteta de negresa cu gem si nuci - de post, de care imi era foarte dor, am ajuns la rezultatul asta uimitor de bun si care merita toate laudele  Nu este o reteta de post pentru ca am adaugat si oua, dar ma declar multumita de experiment si il plasez printre deserturile favorite, mai ales ca se face foarte foarte usor.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1 borcanel gem/dulceata (400g) - poate fi de rabarbar, de salcam, de trandafiri, de goji, de dovleac, de dovlecel, de morcov - pentru cei care sunt in croaziera sau de fructe cu indulcitor pentru cei care sunt la consolidare
- 200ml apa rece
- 5 linguri indulcitor praf (Clio)
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 1 plic budinca de ciocolata
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu - stins intr-un pahar cu o lingura de otet
- 1 lingura cacao degresata
- 3 oua
- 1 lingura …