duminică, 29 iunie 2014

Prajitura pufoasa cu capsune


Am primit de la mama mea cateva capsunele, mititele si acrisoare, abia coapte in gradinuta. N-or fi fost ele prea aratoase, dar in prajitura asta au facut impresie buna, fiind laudate de toti mesenii.

vineri, 27 iunie 2014

Tort de lamaie


Tatal meu a implinit 59 de ani pe 15 iunie si cum el este mare fan lamaie, i-am pregatit un tort cu blat si crema de lamaie. Sursa de inspiratie pentru crema si turnarea ei pe tort mi-a fost Caietul cu retete - Tort cu crema de portocale.
Chiar daca aceasta placuta sarcina, de a pregati eu tortul, mi-a revenit de cativa ani, pe blog am postate doar doua torturi pregatite pentru ziua tatalui meu:
2012 - Tort "Foc de tabara"
2013 - Tort "Mustata"
La multi ani tata! Si anul acesta sa-ti aduca doar zile senine, sanatate, veselie si vesti bune!

miercuri, 25 iunie 2014

Paste dulci cu pesmet


De foarte multa vreme nu am mai postat pe blog o reteta de post! - asa gandeam acum cateva zile in timp ce derulam indexul meu de retete. Aveam in asteptare de foarte multa vreme (vreo 2 ani!!!) reteta asta de paste dulci cu pesmet, pe care am vazut-o la Irina, asa ca am hotarat ca a venit momentul sa le prepar si eu.
Reteta de fata este una foarte simpla si foarte ieftina, iar rezultatul este unul delicios ♥

luni, 23 iunie 2014

Negresa delicioasa dukan


Din dorinta de a prepara o negresa dukan folosindu-ma de reteta de negresa cu gem si nuci - de post, de care imi era foarte dor, am ajuns la rezultatul asta uimitor de bun si care merita toate laudele♥♥♥  Nu este o reteta de post pentru ca am adaugat si oua, dar ma declar multumita de experiment si il plasez printre deserturile favorite, mai ales ca se face foarte foarte usor.

sâmbătă, 21 iunie 2014

Burger de curcan pe ananas la gratar


A venit momentul sa destainui ce am pregatit eu pentru provocarea Mystery box challenge.
Luna aceasta Monica, gazda provocarii din luna iunie 2014, ne-a "dat voie" sa gatim ceva cu cirese, porumb dulce, branza de vaci, ficat de pui, rosii galbene, mazare, carne de curcan, iar ingredientul "vedeta" sa fie ananasul.
Alegerea mea a fost una usoara, mai ales ca de mult planuiam sa prepar acesti burgeri cu ananas la gratar. Pot sa spun ca am fost o norocoasa ca mi s-au potrivit ploile asa bine!

joi, 19 iunie 2014

Ciorba de afumatura cu tarhon


Azi m-am gandit sa aduc in atentia voastra o ciorbica care pare banal de simpla. Este atat de buna, incat era musai sa apara pe blog pentru viitoare aduceri aminte.
Ingredientele necesare sunt foarte putine si accesibile, deci nu exista motive pentru care sa nu incercati macar o data reteta asta.

marți, 17 iunie 2014

Tort buturuga - dukan


Si pe repede inainte, postez si tortul meu buturuga facut pentru masa de revelion. Reteta este de rulada, adaptata de mine sa nu depășesc produsele permise, sa imi iasă si mare si mult si devreme acasă .
Bun, reteta suna asa: 

duminică, 15 iunie 2014

Placinta de ficatei cu ceapa


Stateam in bucatarie, cu o punga de ficatei de pui in fata, si ma gandeam ce sa fac de mancare. Da, chiar daca sunt mandra posesoare de blog culinar, pe care am publicat pana acum peste 400 de retete, chiar daca am o colectie impresionanta de carti si reviste culinare, chiar daca sunt abonata prin Bloglovin la ma mult de 150 bloguri culinare, inca mai raman in cate o zi fara nici un pic de inspiratie cu privire la meniul zilnic. In astfel de momente, cel mai adesea ies din impas daca insir pe masa ingredientele ce le am disponibile. Ideile vin aproape imediat si astfel ziua este salvata.
Asa s-a intamplat si acum, iar ideea castigatoare in urma castingului de ingrediente este aceasta placinta simpla si delicioasa.

vineri, 13 iunie 2014

Ciorba dreasa de spanac


Dupa atatea dulciuri, cred ca este momentul sa apara pe blog si o ciorbica.
Ciorba de fata este rezultatul unei adunari la ceas de seara a catorva ingrediente ce se simteau singure in frigider. Impreuna au format o zama delicioasa, prin urmare merita sa fie laudate pentru stradania lor.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 300g spanac proaspat
- o salata mica
- o ceapa medie (+ un fir firav de ceapa verde)
- 1 morcov mare
- 1/2 radacina telina medie
- 1/2 radacina pastarnac
- 2 linguri ulei masline
- 2 oua
- 150 ml lapte 1.5% grasime
- sare


Am pus 2 litri apa la fiert.
Radacinoasele le-am taiat cubulete, ceapa am taiat-o marunt, iar spanacul si salata le-am taiat fasii subtiri.


Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat in oala ceapa, radacinoasele, uleiul de masline si o lingurita rasa de sare. Focul l-am pastrat mic.


Dupa ce legumele au fiert, am adaugat fasiile de spanac si salata si am mai lasat ciorbica sa fiarba 10 minute, apoi am oprit focul.




Celor doua albusuri le-am dat drumul in zeama fierbinte, fara sa le bat in prealabil.
Galbenusurile le-am mixat cu laptele si le-am adaugat la ciorbica dupa ce aceasta s-a racorit 15 minute.



A fost foarte buna si satioasa! ♥



Sa ne fie de bine!

miercuri, 11 iunie 2014

Pui cu mix de ciuperci, in sos tomat


Pui cu ciuperci am tot facut, mai ales ca este o alaturare fericita de ingrediente. Iata cateva exemple:
Alt fel de tocanita de pui cu ciuperci
Tocanita de pui cu ciuperci si ardei gras
Pulpe de pui cu vin si ciuperci
Pui cu ciuperci si ghimbir
Pui cu ciuperci si alte legume, la wok
Ciulama de pui cu ciuperci si castravete

Am gasit la Lidl mix de ciuperci conservate in apa si pentru ca vroiam sa vad cum sunt, am hotarat sa fac o mancarica de pui cu ciuperci. Mixul de ciuperci contine urmatoarele specii (conform etichetei): ciuperci Nameko, burete de fag, ciuperci paie, ciuperci champignon.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 800g pulpe superioare de pui, fara os si piele
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- 1 borcan mix ciuperci
- 3 linguri pasta de tomate
- sare si piper macinat
- cozi de ceapa verde




Pulpele de pui le-am taiat fasii grosute si le-am calit in ulei de masline pana si-au schimbat culoarea. Am pus toata carnea la calit, dupa cum se observa mai jos, iar carnea si-a lasat destul de multa zeama.
Am presarat peste carne sare si piper macinat.


Dupa ce carnea a devenit albicioasa am pus peste ea ceapa taiata marunt. In cazul in care carnea nu lasa destula zeama, trebuie adaugat un pahar cu apa (200ml).


Am lasat la calit 5 minute, apoi am adaugat ciupercile scurse de zeama.


Mancarea a fiert in suc propriu vro 15 minute. La final am adaugat pasta de tomate.


Mancarea a mai fiert 5 minute la foc mic. Sosul este foarte legat si imbraca bine carnea si ciupercile.
Am servit mancarea fierbinte, presarata cu bucatele de ceapa verde.


A fost atat de buna!!! ♥♥♥


Sa na fie de bine!

luni, 9 iunie 2014

Prajitura dukan cu budinca si rabarbar


O sa zica lumea ca am inebunit cu rabarbarul asta si ca deja exagerez, dar ce sa fac daca ne place asa de mult?
Prajitura asta a iesit fenomenal de buna si cu ocazia asta am descoperit ca budinca cu rabarbar este minunata! ♥ Nu ma crezi? Incearca si-o sa-mi dai dreptate!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
***Blat:
- 4 oua
- 6 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 3 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 3 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingurita cacao degresata
- 150 ml zeama fierbinte de la fiertul tijelor de rabarbar
- 1 lingura esenta de cocos
- 1 plic praf de copt
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 1 plic budinca de vanilie (Dr. Oetker)
- 4 linguri indulcitor praf (Clio)
- 6 tije mari si grosute de rabarbar
***Sirop:
- suc cu aroma de portocale, fara zahar
***Glazura:
- 250g branza de vaci 0.2% grasime
- 3 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingura esenta de cocos

Tijele de rabarbar le-am spalat, le-am curatat de coaja, le-am taiat cuburi si le-am pus la fiert in apa cat sa le acopere de doua degete. Dupa ce s-au fiert, le-am scurs bine de zeama, avand grija sa pastrez zeama intr-un alt vas.
Intr-un castron am amestecat bine taratele de grau, taratele de ovaz, laptele praf, cacao, indulcitorul si 150ml de zeama fierbinte de la fiertura de rabarbar. Am lasat sa se raceasca 20 minute.


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
In compozitia cu tarate am amestecat galbenusurile, praful de copt si esenta de cocos.
Cele doua compozitii le-am amestecat usor, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava rotunda (diametrul 24 cm), captusita pe fund cu hartie de copt.


Am bagat tava in cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 35 minute.


Am scos blatul din tava si am captusit tava cu folie alimentara.
Am inlaturat hartia de copt de pe fundul blatului si, asa fierbinte, l-am taiat in doua foi.


Am pregatit budinca dupa indicatiile de pe plic si dupa ce a fost gata a amestecat-o cu rabarbarul fiert si scurs bine de zeama.



In tava captusita cu folie alimentara am asezat o foaie de blat, am insiropat-o cu suc cu aroma de portocale (fara zahar!), peste ea am turnat budinca fierbinte, iar peste budinca am asezat a doua foaie de blat.



Am insiropat si a doua foaie de blat cu suc.


Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am bagat-o la frigider pentru cateva ore.
Dupa aceasta perioada de odihna la rece, am scos prajitura pe un platou, am inlaturat folia alimentara si am intins pe suprafata prajiturii crema de branza mixata cateva minute cu indulcitorul si esenta de cocos.



Se feliaza foarte frumos si usor, iar gustul este minunat ♥♥♥



A fost foarte buna! ♥
Sa ne fie de bine!

P.S. Initial planul era sa insiropez blatul cu zeama in care a fiert rabarbarul, dar din greseala sotul meu a aruncat zeama, prin urmare am insiropat blatul cu suc fara zahar.

sâmbătă, 7 iunie 2014

Prajitura dukan cu rabarbar


De cand a aparut rabarbarul in piata, nu pierd nici o ocazie de a-l folosi la ceva bun. Am de gand sa il folosesc si la mancare, nu doar la dulciuri, iar daca sunteti curiosi stati pe aproape.
Prajitura prezentata azi este una simpla, fara crema si fara bezea deasupra. Este foarte usor de facut, deci nu stati pe ganduri daca va ganditi sa incercati reteta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 6 oua
- 250g crema de branza 0,2% grasime
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 3 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 5 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 legatura rabarbar (6 tije subtirele)


Tijele de rabarbar le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat bine cu indulcitorul pudra, crema de branza, taratele de ovaz, taratele de grau si praful de copt.


Am amestecat cu miscari usoare cele doua compozitii, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de silicon patrata (23 X 23 cm). Tava de silicon am pus-o intr-o tava metalica in care am turnat o cana cu apa.


Deasupra am asezat cubuletele de rabarbar.


Am bagat tavile in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru 1 ora si 15 minute. Deasupra prajitura a prins o culoare foarte frumoasa:


Am lasat prajitura sa se raceasca bine, apoi am feliat-o in bucati mari.


Blatul este foarte pufos si prajitura este delicioasa smiley6652.gif




A fost foarte buna si sigur o voi repeta in viitorul apropiat smiley6652.gif Merge la marele fix cu un iaurt sau o cana de lapte la micul dejun sau la pachetel.
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana