duminică, 7 decembrie 2014

Pui cu ardei si muguri de fasole mung


Mancarea cu iz chinezesc mi se pare cel mai usor de adaptat dietei Dukan, asta pentru ca la prepararea ei se foloseste foarte putin ulei si poti combina alimentele dupa bunul plac. Poti experimenta condimente noi si alimente mai putin folosite in mod obisnuit de gospodine, cum ar fi ghimbirul proaspat, praful de ghimbir, mugurii de fasole mung, sosul de soia, piperul sichuan, ciupercile shiitake, mugurii de bambus si chiar castravetii proaspeti. Mancarea se prepara la foc iute si este gata foarte repede, singurele conditii fiind sa ai un wok sau o tigaie inalta si antiaderenta si sa pregatesti toate ingredientele inainte sa te apuci de gatit, adica sa le cureti/tai/razuiesti/macini, pentru a le avea pe toate la indemana.

Pe blog mai sunt publicate cateva retete de inspiratie chinezeasca, pe care va invit sa le vedeti, poate reusesc sa va inspire pentru meniul viitor:
Vita cu ghimbir si ceapa verde
Pui Macao
Pui cu ciuperci si ghimbir
Pui cu ciuperci si alte legume, la wok
Orez din conopida, cu ou si ceapa verde
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si cu dieta Montignac - faza I.

Ingrediente:
- 1 kg pulpe superioare de pui
- 2 cepe medii
- 2 ardei grasi galbeni (eu am folosit un ardei gras si un gogosar galben)
- 1 borcan muguri de fasole mung
- 2 castraveti proaspeti
- 2 linguri ketchup dulce fara zahar in compozitie
- 1 lingurita rasa sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita praf de ghimbir
- 2 linguri ulei de masline


Mugurii de fasole mung i-am cumparat de la Lidl si un borcan costa in jur de 5 lei, dar eu l-am gasit la reducere si a costat 1.99 lei (depinde de oferta zilei).


Cum spuneam mai sus, prima data m-am ocupat de pregatirea ingredientelor. Pulpele de pui le-am curatat de piele si os si le-am taiat fasii, ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul si gogosarul i-am taiat fasii lungi.


Am calit carnea de pui in uleiul de masline pus intr-o tigaie antiaderenta cu peretii inalti, la foc mare. Am presarat carnea cu sare si piper negru macinat.


Am intors carnea pe toate partile si am lasat-o pe foc doar pana si-a schimbat culoarea si a devenit albicioasa.


Am scos carnea intr-un castonel si am calit in tigaie ceapa taiata solzisori.


Am adaugat si fasiile de ardei cand ceapa a devenit sticloasa.


Dupa ce ardeii s-au inmuiat am adaugat in tigaie praful de ghimbir.



A venit randul carnii sa o adaug peste ceapa si ardei.


Le-am lasat vreo 5 minute sa se imprieteneasca, apoi am adaugat ketchupul dulce si mugurii de fasole mung scursi bine de zeama.


Dupa inca 5 minute am orpit focul si am adaugat in tigaie castravetii taiati bastonase subtirele. Am acoperit tigaia cu un capac si am lasat mancarea sa se odihneasca cateva minute, pana am pregatit masa.


Mancarea am servit-o fierbinte si tare mult ne-a mai placut ♥♥♥


Carnea este frageda si buna, legumele sunt crocante si delicioase, condimentele se simt foarte bine. ♥♥♥




Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana