marți, 23 decembrie 2014

Fursecuri fragede cu nuca


Nu cred ca exista blog culinar care pana la ora asta nu a postat macar o reteta de biscuiti/fursecuri pentru Craciun. Luata de val, vin si eu azi cu o reteta de fursecuri fragede cu nuca, care au disparut foarte repede de pe farfurie. Se fac foarte usor si sunt foarte bune ♥♥♥

Inspiratie mi-a fost Ana Maria.

Ingrediente (40 buc):
- 225 g unt 80% grasime
- 250 g faina
- 70 g zahar
- 160 g miez de nuca
- un praf de sare
- 2 lingurite esenta vanilie
- zahar pudra pentru pudrat la sfarsit


Untul moale l-am mixat spuma cu zaharul, praful de sare si esenta de vanilie.


Miezul de nuca l-am macinat fin.
Peste spuma de unt am adaugat faina si miezul de nuca macinat. Am amestecat bine si am obtinut o coca omogena.
Am acoperit castronul cu o folie de plastic si l-am bagat la frigider pentru o ora.


Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se infierbante.
Din coca rece am format bulgarasi mici, cat o nuca mare, pe care i-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute. Cand prind culoare pe margine sunt gata.


I-am lasat 10 minute sa se racoreasca, apoi i-am tavalit prin zahar pudra.



Sunt foarte fragede aceste fursecuri si delicioase ♥♥♥


Sa ne fie de bine!
Va urez spor la treburi si sa aveti parte de sarbatori frumoase si vesele!!!