vineri, 21 noiembrie 2014

Covrigi - bretzel


Pentru provocarea secreta din luna noiembrie 2014, Kadia mi-a repartizat blogul Paulei - Enjoy Dessert. Intamplarea face ca anul trecut, in decembrie, cand tot Kadia a fost gazda provocarii, mi-a fost repartizat tot blogul Paulei. Atunci am pregatit Cheesecake cu dovleac ♥♥♥
Pentru aceasta data, am ales sa prepar covrigi-bretzel pentru ca tare frumusei i-au iesit Paulei, pentru ca sunt de post si pentru ca sunt facuti dintr-o coca pe care eu deja o cunosc foarte bine, deoarece o folosesc de ceva vreme la gogosile delicioase de post si la cozonacul de post.


Ingrediente:
- 500g faina + cateva linguri daca este nevoie
- un cubulet drojdie (20g)
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei (eu am pus ulei de masline)
- o cana apa calda (250ml)
- 1 lingurita sare
***pentru oparit covrigii:
- 1 litru apa
- 1 plic bicarbonat de sodiu
- 1 lingura sare
***pentru ornat:
- seminte (eu am pus de in)
- sare mare

Intr-un pahar inalt am frecat drojdia cu zaharul, o lingura de faina si 100 ml apa calda. Am lasat maiaua sa creasca 10 minute.


Faina am pus-o intr-un bol si in mijlocul ei am facut o gropita in care am turnat maiaua crescuta. Am incorporat faina in maia, putin cate putin, cu ajutorul unei furculite, adaugand din cand in cand apa calda.


La final am adaugat sarea si uleiul si am mai framantat putin cu mana.



Am lasat coca sa creasca o ora intr-un loc ferit de curent rece (in cuptorul cu microunde).


Am rasturnat coca pe o planseta si am impartit-o in bucati cat o mingie de tenis. Din fiecare bucata de coca am intins un sul lung si apoi am format covrigi. Treaba asta mi s-a parut foarte complicata, pentru ca sulul meu de coca se strangea imediat ce incercam sa-l impletesc.


Intr-o oala am pus la fiert apa. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat sarea si bicarbonatul.
Am captusit tava de la aragaz cu hartie de copt si am pus-o la indemana.
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incinga.
Cu ajutorul unei palete am pus fiecare covrig in apa clocotita si l-am oparit 30 secunde, apoi i-am asezat cu grija in tava captusita.


Mie mi-au iesit 9 covrigi mari.


Junioara a presarat covrigii cu seminte de in si sare mare.



Am bagat tava in cuptorul incins, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 30 minute.


Nu au iesit ei ca la revista, dar au fost pufosi si tare buni ♥♥♥




Jumatate din ei au fost mancati inainte sa se raceasca si toata lumea i-a laudat ♥♥♥



Sunt perfecti la pachetel sau la micul-dejun!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana