vineri, 26 septembrie 2014

"Parizer" de curcan cu dovleac


I-as fi putut pune alt nume, dar pana la urma i-am spus "parizer" pentru ca asa arata cand l-am invelit in folie sa-l bag la cuptor. Este o idee de pregatire a carnii, un pic diferita de ceea ce ni se pare normal, dar merita incercat macar o data in viata. Probabil daca asa fi maruntit carnea in robot, transformand-o in pasta, as fi obtinut un parizer mai fin si mai usor de feliat, dar eu am macinat carnea prin masina de tocat carne si parizerul meu a iesit mai texturat. Pe mine nu m-a deranjat acest lucru .
Particip cu aceasta reteta la provocarea Mystery box, gazduita in luna septembrie de Ioana Tone - Pasiune si culoare. Ingredientele din "cutie" au fost urmatoarele: portocale, pere, linte, cartofi, ceapa, carne de curcan, smantana (dulce/acra), oua, ghimbir,orez, DOVLEAC - ingredientul obligatoriu.


Ingrediente:
- 500 g piept de curcan
- 400 g pulpa de dovleac
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 lingurita praf de ghimbir
- 1 lingurita condimente pentru pui (fara zahar adaugat)
***Pentru copt:
- o punga speciala pentru friptura


Carnea de curcan, dovleacul si ceapa le-am maruntit cu masina de tocat carne.


Am amestecat toate ingredientele intr-un castron, pana cand compozitia a fost omogena.



Am taiat o punga pentru friptura, astfel incat sa obtin o foaie. Pe aceasta foaie am rasturnat amestecul de carne si dovleac, apoi am rulat cu grija si am legat cu sfoara capetele ruloului.
Compozitia poate fi pusa si intr-o tava de chec si coapta la cuptor, dar eu am vrut musai sa-l fac rulou si sa-l fierb la cuptor.



Am pus ruloul obtinut intr-o tava inalta, in care am turnat apa pana aproape de gura tavii.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mare, pentru o ora.
Apa s-a colorat din cauza lichidului ce a iesit din rulou.


L-am lasat sa se raceasca bine, apoi am scos parizerul din folie si l-am feliat. Feliile au fost mai grosute, pentru ca altfel s-ar fi sfaramat.



Minunat! ♥♥♥ Perfect la micul-dejun, cina, pachetel la serviciu, ba chiar si ca aperitiv la o masa festiva.
Data viitoare voi marunti mai bine carnea, poate obtin un parizer mai compact.



Sa ne fie de bine!

P.S. Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.